Dünya Düşük bel yasaklandı

Düşük bel yasaklandı

Paylaş
Düşük bel yasaklandı

İtalya'da bir ilçe, mini etek ve düşük belli kotla dolaşmayı yasakladı

İtalya’da Napoli kentine bağlı ilçelerden Castellammare di Stabia’da, mini etek ve dekolte giysiyle dolaşmak yasaklandı. Yerel yönetimin yaptığı düzenleme, sayfiye beldesi olan Castellammare di Stabia’da mini etekle düşük belli kotla ya da dekolte giysilerle dolaşanlara, 25 ila 250 euro arasında para cezası kesilmesini öngörüyor.

Haberin Devamı

Nüfusu 70 bin civarında olan ilçenin Özgürlükçü Halk Partisi’ne mensup Belediye Başkanı Luigi Bobbio, 40 maddelik yeni yasal düzenlemenin gerekçesini, "kentte herkesin medenice birarada yaşamasını özendirmek için kamu nizamını yeniden tesis etme" olarak özetledi.

Belediye meclisindeki merkez sol muhalefet ise yaklaşık 15 kadının oturma eyleminin ardından yaptıkları açıklamada, bugün kabul edilen yeni düzenlemenin iptali için valiliğin devreye girmesini istedi.

LİSTEDE YOK YOK

Belediye meclisinde güvenlik işlerinden sorumlu Emekli General Luigi Mamone tarafından kaleme alınan yasal düzenleme, ilçe sakinlerinin kılık kıyafetlerine kısıtlama getirmesinin yanı sıra sokakta küfürlü konuşmayı, dine ve mukaddesata sövmeyi de yasakladı.

Haberin Devamı

Parklar, meydanlar ve sokaklarda top oynamak, plaj haricindeki mekanlarda mayo ve bikiniyle dolaşmak, plaj tesisleri dışındaki yerlerde soyunmak ve denize girmek, çocuklara alkollü içki dağıtmak da yerel yönetimin yasaklar listesinde yer aldı.

Belediye Başkanı Bobbio, yeni düzenlemenin kente huzur getireceğini savunarak, "Burası, Palma di Majorca değil. Biz turizme açılmaya çalışan bir beldeyiz. Kimileri, sıcaklar basar basmaz, sokaklarda çıplak dolaşmayı adeta adet haline getirmişti. Buna dur deme zamanı gelmişti" dedi.

Buna karşılık muhalefetteki Demokrat Parti’ye mensup Belediye Meclis Üyesi Angela Cortese, yeni düzenlemeyi, "kadınlık onurunu incitici" olarak niteledi, "Bu düzenleme, kadınların özgürlüklerini ve kendi kaderlerini belirleme haklarını da ihlal niteliği taşımaktadır" diye konuştu.

İlçenin Katolik din adamlarından Papaz Paolo Cecere ise Belediye Başkanı Bobbio’yu desteklediğini belirterek, "Düzenlemenin gayet yerinde olduğunu düşünüyorum. Bu sayede cinsel tacizin de azalacağına inanıyorum" dedi.

Belediye meclisinde bugün kabul edilen düzenleme, kuralları ihlal edenlere zabıta tarafından para cezası kesilmesini öngörüyor.

AA