Cinsel Sağlık Düşük testosterona bilimden çözüm: İşte libidoyu doğal yolla artıracak o yöntem

Düşük testosterona bilimden çözüm: İşte libidoyu doğal yolla artıracak o yöntem

Paylaş
Düşük testosterona bilimden çözüm: İşte libidoyu doğal yolla artıracak o yöntem

Kış ayları ile birlikte soğuk hava ve kasvetli, karalık sabahlar çoğu kişinin ruh sağlığını olumsuz etkiliyor. Ancak hem soğuk hem de karanlık özellikle de erkekleri etkiliyor. Erkeklerin testosteron seviyelerinin kışın düştüğünü ve ilkbaharda tekrar arttığını biliyoruz. Bu soğuk yüzünden olabilir, ama aynı zamanda çok fazla ışık almıyor olmak da buna neden olabilir. Araştırmalar, parlak ışığa maruz kalmanın testosteron düzeylerini de artırabileceğini gösteriyor.

Testosteron yani erkeklik hormonu seviyeleri kış aylarında düşüyor, ilk baharda tekrar artıyor. Uzmanlar kış aylarındaki düşük testosteron sevilerinin soğuk yüzünden olabileceğini söylüyor. Ancak yapılan araştırmalar düşük testosteron seviyelerinin çok fazla ışık alınmadığından olabileceğini buldu.

Haberin Devamı

Dailymail'in haberine göre, İtalya'daki Siena Üniversitesi'nden araştırmacılar, cinsel arzunun azalmasından şikayet eden 38 orta yaşlı adam üzerinde çalışma yaptı. Araştırmacılar erkekler üzerinde 'cinsel tatmin' anketlerini doldurmalarını istediler ve testosteron düzeylerini ölçtüler.

Araştırmanın diğer aşamasında erkekler rastgele iki gruba ayrıldı. Bir gruptan bir ışık kutusunun önünde günde 30 dakika geçirmesi istenirken, diğer gruba (kontrol grubu), önemli ölçüde daha az ışık verecek şekilde uyarlanmış bir ışık kutusu verildi.

İki haftalık ışık tedavisinden sonra, iki grup bir kez daha anketlerini doldurdu ve testosteron seviyeleri yeniden test edildi.

Tam ışık dozu alan erkeklerin testosteron seviyelerinde yüzde 50 artış olduğu görüldü ve kontrol grubunda herhangi bir değişiklik görülmedi. Işık alan erkeklerin cinsel tatmin puanlarında üç kat artış olduğu görüldü.

Haberin Devamı