Türkiye (Son Dakika) Duvarı delip kuyumcuyu soydular

Duvarı delip kuyumcuyu soydular

Paylaş
Duvarı delip kuyumcuyu soydular

İzmir'in Karabağlar ilçesinde duvarı delinerek girilen kuyumcunun vitrin ve tezgahındaki altınlar çalındı

Çalınan altının 3- 4 kilo olabileceği belirtilirken, kasanın ise açılmadığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Olay, bugün saat 06.00 sırlarında, İnönü Caddesi 695 numarada meydana geldi. Bayramın 4’üncü günü işe gitmek için bekleyen vatandaşlar kuyumcudan gelen sesleri duyunca 155 Polis imdat hattını arayarak bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, işyeri sahibi Ömer Aykın’la birlikte dükkana girdi. Yapılan araştırmada işyerine arka duvarın delinerek girildiği belirlendi.

İnceleme yapan ekipler, işyeri ile bitişik olan kazan dairesinin kapı kilidinin kırılarak içeri girildiğini ve kaloriferde kullanılan demir parçasıyla duvarın delindiği saptadı. Duvarı deldikten sonra içeri girmek isteyen hırsız ya da hırsızların, karşılarına çıkan kuyumcunun kalorifer peteğini de zorlayıp, büktükten sonra içeri girdiği tespit edildi.

Haberin Devamı

RUHSATLI TABANCASI DA ÇALINMIŞ

İşyerinde yapılan araştırmada tezgah üzerinde bulunan altınlarla birlikte Aykın’a ait ruhsatlı tabancanın da çalındığı ortaya çıktı. Hırsızların kasada kilitli olan altınları ise alamadığı anlaşıldı.

Çalınan altının ilk belirlemeye görü 3- 4 kilo arasında olduğu belirtildi. Olay yerinden kaçan hırsız ya da hırsızların alarmın çalmaması için duvarda bulunan alarm cihazını söktükleri belirtilirken, işyeri sahibine alarm şirketinden ’elektriğiniz kesildi’ mesajı geldiği iddia edildi.

Polis ekipleri, işyerinin güvenlik kamerası ve cadde üzerinde bulunan bütün güvenlik kameralarını incelemeye alıdı. Olay yerinden kaçan hırsız ya da hırsızları yakalamak için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

DHA