Korkuteli Düve desteği başvuruları başladı

Düve desteği başvuruları başladı

Paylaş
Düve desteği başvuruları başladı

Düve desteği başvuruları başladı

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, yüzde 40 hibeli düve alım desteği başvurularının başladığını duyurdu.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, 2019 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliğinin yayımlandığını belirtti. Sert, düve alım desteği başvurularının 14 Ocak 2020 tarihine kadar süreceğini kaydetti. Damızlık gebe düve ile 8-15 aylık boş dişi sığır ve manda alımına yüzde 40 hibe desteği uygulamasının yürürlüğe girdiğini anlatan Sert, desteklenecek gebe düve fiyatı 12 bin 500 TL/ baş, boş dişi sığır 8-15 aylık 7 bin 500 TL/baş, gebe manda 10 bin TL/baş, boş dişi manda 8-15 aylık 6 bin TL/baş olarak belirlenmiş olduğunu söyledi.

Selda Sert, desteklemenin hayvancılık yapmak ve işletmelerini büyütmek isteyen yetiştiriciler için güzel bir fırsat olduğunu dile getirdi. Her işletme için kapasitesinin 10 başa tamamlanacak şekilde destekleme alacağını belirten Selda Sert, desteklenecek ırkların ise etçi ırklar olan angus, charolais, limousin, hereford, belgiun blue, kombine ırkların simental, montofon, mondbeliard, sütçü ırkların jersey, holstein olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı