Ekonomi Duyguları harekete geçiren tasarım

Duyguları harekete geçiren tasarım

Paylaş
Duyguları harekete geçiren tasarım

Peugeot'nun şık spor otomobili RCZ, güçlü motor ve pratik kullanım özelliklerini prestijli Alman rakiplerine oranla uygun fiyata sunuyor

HAKAN ÇELİK

Fransız otomobil üreticisi Peugeot’nun daha konsept olarak tanıtıldığı ilk günden beri büyük heyecan uyandıran modeli RCZ geçen yıldan bu yana Türkiye’de satışta. Bu otomobili ilk kez geçen yaz Bodrum’daki test sürüşünde kullanma imkanı bulmuştum. Geçen hafta Peugeot RCZ’yi bu kez daha uzun süreli kullandım. Önce şunu söyleyeyim, RCZ çok dikkat çeken bir otomobil.

Peugeot RCZ farklı ve seksi tasarımıyla çok dikkat çekici bir otomobil. Yolda kadın-erkek herkes durup şöyle bir bakıyor.

İnsanlar durup durup bakıyor. Erkeksi hatlara sahip olduğu söylenebilir ancak kadınların da çok çekici bulduğunu fark ettim. Üstelik şehir trafiğinde rahat kullanıma uygun kompakt ölçüleri kadın sürücülerin daha fazla dikkatini çekiyor. Arkadan bakıldığında bir tür ‘Porsche izlenimi’ uyandıran araca önden bakıldığında Peugeot ailesinin diğer üyelerinden ayırt etmek zor.

RCZ’nin en dikkat çekici özelliklerinen biri adeta kükreme şeklinde yükselen motor sesi. Motor bu özelliğiyle logosunun hakkını veriyor. 1.6 litre hacminde ve 156 beygir gücünde olan motor, sportif kullanıma uygun karakterde. Yakıt tüketimi performans dengesi çok iyi tutturulmuş.

Artıları

-Motor gücü ve sesi - Başarılı yol tutuş ve konfor - Yenilikçi ve modern imaj -Mükemmel arka tasarım - Vücudu saran oturma pozisyonu - Ergonomik kullanım özellikleri - Kullanışlı ve geniş bagaj

Eksileri

- Ön tasarım daha yaratıcı olabilirdi - Uzun yıllardır değişmeyen radyo-CD grafikleri - Dar arka koltuklar

İki kişi ve bir çocuk

Fransız mühendisler “Elimizde sınırlı bir alan var. Geniş bir bagaj mı yapalım yoksa arka koltuğu ferah mı tutalım?” diye düşününce bagajı seçmiş olmalılar. Zira oldukça sıkışık olan arka koltukta yetişkinlerin oturması çok zor. Arka koltukta mesafe açısından ancak çocuklar rahat edebilir. Buna karşın Peugeot RCZ spor bir otomobilden beklenmeyecek derecede geniş ve rahat kullanımlı bir bagaja sahip. Otomobilin bütün hatlarını ortaya çıkaran beyaz renk çok yakışıyor. Diğer renk seçeneği ise siyah. Zengin bir donanım listesine sahip olan RCZ’nin fiyatı 75 bin TL’den başlıyor.

Tofaş: Yükselmeye devam

Türkiye’de Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati gibi global anlamda 5 önemli markayı tek çatı altında temsil eden Tofaş, 2011 yılı ilk çeyrekte sergilediği başarılı üretim, ihracat ve iç pazar payı sonuçlarına paralel finansal göstergeleriyle de yatırımcısı için değer yarattı.

Tofaş, cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.2 oranında artırarak, 1.8 Milyar TL’ye ulaştırdı. Opel ve Vauxhall için yıl sonunda başlayacak Doblo platformlu yeni model ile beraber üretim yaptığı marka sayısını da 5’e çıkartan Tofaş, verimli bir büyüme grafiği sergileyerek, ulusal ve ihracat olmak üzere toplam satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 10.4 artırdı.

Chevrolet’den yeni model

6 kıta ve 100 ülkede pazara sunulacak Chevrolet’nin global modeli yeni Malibu’nun dünya prömiyeri geçtiğimiz günlerde Amerika ve Çin’de gerçekleşti.

Dünya üzerinde Türkiye dahil pek çok ülkede pazara girecek olan Yeni Malibu, müşterilerine etkileyici tasarım, ileri teknoloji, sürüş performansı ve yakıt tasarrufu sağlayan geniş motor seçenekleri ile sunulacak. 4 ve 6 silindirli motorlarla donatılan yeni Malibu, tasarım açısından da Avrupa ve Amerika arasında bir tat sunuyor.

2

Haberin Devamı