Spor Duygun Yarsuvat: Sporda ırkçılığın yeri yoktur

Duygun Yarsuvat: Sporda ırkçılığın yeri yoktur

Paylaş
Duygun Yarsuvat: Sporda ırkçılığın yeri yoktur

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, sporda, insanlar arasında ayrımcılığa, düşmanlığa ve ırkçılığa yer olmadığını söyledi.

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu üçüncü haftasında, Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız ile bu akşam deplasmanda oynayacakları maç öncesinde, Kızılyıldız Basketbol Kulübü Başkanı Nebojsa Covic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"Fair-play kazanacak"

Yarsuvat, Kızılyıldız Basketbol Kulübü Başkanı Covic ile bugün çok önemli tarihi bir görev gerçekleştirdiklerini belirterek, "Oyun devam edecek. Fanatizm kaybedecek, fair-play ve hoşgörü kazanacak" ifadesini kullandı. Bugün fair-play ruhunu yaşatmak için el ele ve yan yana olduklarını kaydeden Yarsuvat, daha önce yazdığı mektupta Kızılyıldızlı yöneticilere iş birliği önerdiğini hatırlattı.
Yarsuvat, "Başkan, mektubuma ve önerilerime sahip çıkarak siyasi engelleri aşmayı başarmıştır. Cesaret örneği teşkil eden çabalarından dolayı Başkan’a saygı ve sevgilerimle teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Sporda ayrımcılığın yeri yoktur"

"Sporda ortak amaç, fair-play’in kitlelerce benimsenmesi ve kitlelerin tutkularıyla dengelenmesidir" diyen Yarsuvat, şunları kaydetti, "Sporda, insanlar arasında ayrımcılığa, düşmanlığa, ırkçılığa yer yoktur. Spordaki zaferlerin en büyüğü oyunun ve rekabetin fair-play ile devam etmesidir. Bugün spor, uluslararası bir seyir ve eğlence endüstrisi olmuştur. Daha güzel seyir, daha çok eğlencedir. Dünyanın farklı coğrafyalarından, farklı etnik ve dini köklerden ve inanışlardan yetenekli gençler aynı ve rakip formalarla bu mücadele sanatında bir araya gelirler."

"Ivkovic bir sembol"

Başkan Yarsuvat, Türkiye’de milyonlarca taraftarı bulunan Galatasaray’ın aynı zamanda bir kültür olduğuna işaret ederek, kulübün, kuruluşundan itibaren aydınlığın, kardeşliğin ve akılcılığın merkezi olduğunu ifade etti. İstanbul’da Kasım ayında hayatını kaybeden Kızılyıldız taraftarı Marko Ivkoviç’in sadece bir taraftar değil, aynı zamanda bir sembol olduğunu anlatan Yarsuvat, bugün görülmeye başlanan davada adil bir yargılanma olacağından şüphe duymadıklarını kaydetti. Yarsuvat, iki kulüp taraftarlarının da basiretli ve öz güvenli insanlar olduğunu vurgulayarak, "Bugün tüm taraftarlar sevgilerini coşturacaklardır. Bu coşkunun kötü sonuçlar vermesine müsaade edilmemelidir" dedi.

"Başarı sadece kazanana ait değildir"

Bu akşamki maçı izleyenlerin salonda oynanan oyundan zevk almasını, yenmenin ya da yenilmenin önemli olmadığını hissetmeleri gerektiğini ifade eden Yarsuvat, "Bilindiği gibi başarı sadece kazanana ait değildir. Bugün başarılı olanlar, bu Avrupa Ligi mücadelesinin oynanmasını sağlayan kişilerdir" diye konuştu. Yarsuvat ayrıca, müsabakanın gerçekleşmesinde, gerginliğin aşılmasında ve sarı-kırmızılı kafilenin güvenli bir şekilde Belgrad’a ulaşmasında bizzat devreye giren Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç’e ve Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay’a da teşekkür etti.

AA

Haberin Devamı