Siyaset Düzmece belgeyle Deniz Feneri tuzağı
Paylaş
Düzmece belgeyle Deniz Feneri tuzağı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, 6 ay önce 100 bin euro karşılığında düzmece Deniz Feneri e.V. belgesi satılmak istendiği ortaya çıktı

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. yolsuzluğu ve yolsuzluğun Türkiye bağlantılarına ilişkin belgeleri açıklayarak, kamuoyunda ses getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, genel başkan seçilmeden önce 100 bin euro karşılığında düzmece belge satılmak istendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre 6 ay önce belgeli komplo şöyle gerçekleşti:

Dört dörtlük komplo

Kemal Kılıçdaroğlu’na gelen bir kişi Deniz Feneri yolsuzluğuyla ilgili belge vereceğini, karşılığında 100 bin euro istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu bu teklifi reddetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte belgeyi satmak isteyen kişinin izini buldu ve 2 gün sorguladı.

İsmi gizli tutulan kişinin, Deniz Feneri e.V. yolsuzluğunda Türkiye’ye yapılan para transferlerinde görev aldığı, şüphelilerden bir isimle de akraba olduğu belirlendi.

Bu kişinin, bir otobüs firmasında çalıştığını, söz konusu belgelerin Konyaİstanbul seferi sırasında otobüste unutulduğunu, kendisinin belgeleri alarak 3 yıl boyunca sakladığını söylediği belirtildi. Serbest bırakılan kişinin Kılıçdaroğlu’na satmak istediği belgenin sahte olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Bu kişinin düzmece belge ile hem Deniz Feneri yolsuzluğunda ‘asıl failler’ olarak nitelen kişileri temize çıkarmaya çalıştığı hem de CHP ve Kılıçdaroğlu’nu yıpratmayı amaçladığı tespit edildi.