Gündem E devlet KYK yurt başvuruları nasıl yapılır? Son gün ne zaman? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

E devlet KYK yurt başvuruları nasıl yapılır? Son gün ne zaman? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Paylaş
E devlet KYK yurt başvuruları nasıl yapılır? Son gün ne zaman? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuruları dün başladı 1 hafta daha devam edecek. On binlerce öğrenci devlet yurtlarından yararlanmak için can atarken başvuruların nasıl yapılacağı hakkında hiçbir fikri olmayan öğrenciler şimdi araştırma içerisinde... İşte süreçle ilgili detaylar...

Kred Yurtlar Kurumu'nun yurt başvuruları başladı şimdi burs başvurusu için bekleniyor. Fakat burs başvurusundan önce adaylar e- Devlet üzerinden yurt başvurularının nasıl yapılacağını merk ediyor. Öte yandan tabii en önemlisi başvurusların güzel sonuçlarla noktalanması... Peki, E devlet KYK yurt başvuruları nasıl yapılır? SOn gün ne zaman? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları 19-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK yurt sonuçları hakkında yapılan resmi bir açıklama yok. Sonuçların son müracaatların hemen ardından 10 gün içinde açıklanması bekleniyor.