Eğitim - Kariyer E okul çöktü mü? E karne neden açılmıyor, ne zaman açılacak?

E okul çöktü mü? E karne neden açılmıyor, ne zaman açılacak?

Paylaş
E okul çöktü mü? E  karne neden açılmıyor, ne zaman açılacak?

Milyonlarca öğrenci e okul üzerinden karnelerini görmek için 18 Haziran tarihini bekliyordu. Sabah saatlerinden bu yana e okul sisteminde yoğunluk yaşanırken, pek çok kişi e karne sayfasının açılmadığını ifade ediyor. Peki, e karne neden açılmıyor, ne zaman açılacak? E okul çöktü mü? İşte ayrıntılar…

Bu yıl karneler e okul üzerinden e karne şeklinde veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada okulların 2 Temmuz tarihinde kapanmasına rağmen yoğunluk oluşmaması için karnelerin e okul üzerinden 18 Haziran’da erişime açılacağını duyurmuştu. Ancak, şu saatlerde e karne açılmıyor. Peki, E okul çöktü mü, e karne ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

E OKUL ÇÖKTÜ MÜ?

Karne notlarını öğrenmek için öğrenciler sabah saatlerinden itibaren e okul sistemine giriş yapmak için uğraşıyor. E kolu sisteminde iriş konusunda bir sorun yaşanmazken, öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınavlardan aldığı notlar ve okuduğu kitapların bulunduğu sayfaya ulaşmak mümkün.

E KARNE NEDEN AÇILMIYOR?

E okula girilebilirken, pek çok öğrenci e karnesini görüntüleyemediğini ifade ediyor. E karnenin neden açılmadığı ve ne zaman açılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak sistemdeki yoğunluğun azalmasının ardından e karnelerin kısa süre içinde yeniden açılabileceği tahmin ediliyor.