Türkiye (Son Dakika) E Okul ile karne notları nasıl öğrenilir? 2021 E karneye nasıl girilir? Öğrenci girişi ekranı

E Okul ile karne notları nasıl öğrenilir? 2021 E karneye nasıl girilir? Öğrenci girişi ekranı

Paylaş
E Okul ile karne notları nasıl öğrenilir? 2021 E karneye nasıl girilir? Öğrenci girişi ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre bugün birinci dönemin son günü. E Okul ile karne notları nasıl öğrenilir? 2021 E karneye nasıl girilir? Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yapılan eğitim sürecinde karnelerin nasıl alınacağı merak edildi. Peki, e-karne nasıl görüntülenir? Bu dönem karnedeki notlar neye göre belirlendi?

22 Ocak itibariyle E okul sistemi ile karneler elektronik ortamda verilecektir. Corona virüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı karneleri e okul sistemi üzerinden paylaşacak. E-okul resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik ve okul numaraları ile karne, takdir ve teşekkür belgelerine ulaşılacak.

Haberin Devamı

İlkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacak. Yüz yüze yapılan sınavlar da geçerli olmayacak. İllere gönderilen yazıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.

25 Aralık 2020'de MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

Haberin Devamı