Gündem E Okul öğrenci ve veli girişi nasıl yapılır? E Okul not bilgisi sorgulama

E Okul öğrenci ve veli girişi nasıl yapılır? E Okul not bilgisi sorgulama

Paylaş
E Okul öğrenci ve veli girişi nasıl yapılır? E Okul not bilgisi sorgulama

E Okul sistemi, okulların eğitim faaliyetlerine yeniden başlamasıyla birlikte yoğun şekilde kullanılmaya devam ediyor. Öğretmenlerin ve okul idarecilerinin kullandığı bu sistemi, öğrenciler ve velileri de çeşitli sorgulamaları yapmak için kullanabiliyor. Peki, E Okul öğrenci ve veli girişi nasıl yapılır?

Milyonlarca öğrenci tarafından aktif şekilde kullanılan e-Okul'da not bilgisinden devamsızlık durumuna kadar pek çok bilgi tek tıkla öğrenilebiliyor. Bunların yanında MEB duyuruları, sınav sonuçları ve nakil işlemleri de e-Okul sistemi üzerinden yapılabiliyor. İşte, e-Okul VBS hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

E-Okul VBS’ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

Haberin Devamı

E-OKUL VBS EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; ‘Öğrenci T.C Kimlik No', ‘Öğrenci Okul No' ve ‘Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş' seçeneğine tıkayınız.