Gündem E okul VBS karne notları ve devamsızlık bilgisine nasıl bakılır?

E okul VBS karne notları ve devamsızlık bilgisine nasıl bakılır?

Paylaş
E okul VBS karne notları ve devamsızlık bilgisine nasıl bakılır?

Okulların kapanmasına 9 gün kaldı. Adım adım 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sonuna gelirken başta veliler olmak üzere öğrenciler karne notlarına ve devamsızlık bilgilerine bakmak istiyorlar. Bilgilere bakmak için ise E-okul Veli bilgilgilendirme Sistemine giriş yapılması gerekiyor. Peki, E okul VBS karne notları ve devamsızlık bilgisine nasıl bakılır?

2017-2018 eğitim-öğretim yılı 8 Haziran'da sona eriyor. Öğrenciler yaz tatiline çıkacakları için heyecanlı... Veliler ise çocuklarının karne notlarını ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek için E-okul VBS giriş yapmak istiyorlar.

Haberin Devamı

VBS SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

E-okul VBS girişi için ilk adımda bilgilerine erilmek istenen öğrencinin T.C kimlik ve okul numaraları ilgi alanlara girilmeli. Bunların hemen yanında yer alan güvenlik numaraları (siteye giren herkes için farklı) “Resimdeki Rakamlar” kutusuna yazıldıktan sonra “Giriş” butonuna tıklanarak VBS’ye giriş yapılabilir.

E-OKUL VBS GİRİŞ SİSTEMİ

E-OKUL ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; ‘Öğrenci T.C Kimlik No', ‘Öğrenci Okul No' ve ‘Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş' seçeneğine tıkayınız.