Ekonomi Easy Ride sürücüsüz taksileri deneyecek

Easy Ride sürücüsüz taksileri deneyecek

Paylaş
Easy Ride sürücüsüz taksileri deneyecek

Nissan, kendi kendine çalışan taksileri Easy Ride olarak adlandırdı. Ücretsiz denemeler, Mart ayında Japonya Yokohama’da iki haftalık bir sürede yapılacak

Tam dört yıl önce, Nissan CEO’su Carlos Ghosn, şirketin 2020 yılına kadar tamamen otonom sürüş özelliklerine sahip otomobil üreteceğini söyleyerek hedefi belirlemişti. Ghosn, robo-taksi’lerin önümüzdeki yıl kamuya açık alanlarda test sürüşlerinin yapılacağını söyledi.

Testler sırasında, Japonya kanunlarına uymak için sürücü koltuğunda bir personel bulunacak. Bu deneyimi yaşamak isteyenler 15 Ocak’a kadar başvurabilecek. Şirket test sürüşüne katılacak isimleri, önümüzdeki yıl 5-18 Mart tarihleri ​​arasında Easy Ride web sitesinden açıklayacak. Easy Ride sistemi 2020’lerin başında Japonya’da piyasaya sürülebilir. Yolcular, Easy Ride isimli uygulamayı mobil cihazlarına yükleyerek sürücüsüz taksi isteyebilecekler. Ayrıca yolcular, buradan seyahat rotasını belirleyerek ücreti mobil uygulama üzerinden ödeyebilecekler.

Konsept olarak hareket özgürlüğü sağlayan uygulama ile yolcular tercih ettikleri yere rahatça seyahat edebilecekler.

Sağlık,oyun ve otomotiv sektörleri için çevrimiçi hizmetler sağlayan DeNA adlı yazılım şirketi ile ortaklık kuran Nissan, otonom otomobiller için yapılan resmi denemelerde yalnız değil. Google’ın üst şirketi Alphabet‘a ait olan Waymo, otonom otomobili ile Arizona’da kamuya açık test sürüşlerine başladı. Diğer yandan Uber, Volvo’dan ile 24.000 otomobil satın almak için anlaşma imzaladı. General Motors alt şirketi olan Cruise Automation ile halka açık test sürüşleri planlıyor.

Aleyna Tilki ve Recep İvedik 5, YouTube’un zirvesini paylaştılar

Haberin Devamı