Merkez Eczacıların meme kanseri hassasiyeti

Eczacıların meme kanseri hassasiyeti

Paylaş
Eczacıların meme kanseri hassasiyeti

Eczacıların meme kanseri hassasiyeti

ADANA,(DHA)- ADANA Eczacı Odası’ında bir araya gelen eczacılar; meme kanserinde erken tanının hayat kurtardığına dikkat çekip, yakalarına pembe kurdele takarak farkındalık yarattılar.

Meme muayenelerinin ertelenmemesi gerektiğini söyleyen Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ersun Özkan, "Kanser, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık yaşamı tehdit eden olgulardan biridir. Yaşamı boyunca her 8 kadından birinde görülen meme kanseri, her iki cinsiyette de görülebilmekle birlikte, özellikle 40 yaş üstü kadınlarda en sık rastlanan kanser türüdür. En yakın sağlık danışmanı olan eczacılar, 7 gün 24 saat ilaç temini, ilaç danışmanlığı sağlamanın yanında çeşitli hastalıklarla ilgili de toplumda bilinç düzeyini artırmaktadır. Bu anlamda, Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserine dikkat çeken eczacılar, önemli risk faktörleri ve bu faktörleri iyileştirebilmek amacıyla uygulanabilir yaşam tarzı değişiklikleri hakkında danışmanlık hizmeti vermiştir" dedi.
Başkan Özkan, her eczanenin vitrinine hastaları meme kanseri konusunda uyarıcı afişler astıklarını, ayrıca eczacı ve eczane çalışanlarının da yakalarına taktıkları pembe kurdele ile meme kanserinde erken tanının önemini vurguladıklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı