Merkez Eczane teknisyenlerine “İletişim ve Çatışma Çözme Becerileri” eğitimi

Eczane teknisyenlerine “İletişim ve Çatışma Çözme Becerileri” eğitimi

Paylaş
Eczane teknisyenlerine “İletişim ve Çatışma Çözme Becerileri” eğitimi

Eczane teknisyenlerine “İletişim ve Çatışma Çözme Becerileri” eğitimi

ADANA, (DHA)- ADANA Eczacı Odası (ADEO) Eğitim Komisyonunca Eczane Teknisyenlerine yönelik “İletişim ve Çatışma Çözme Becerileri” eğitimi verildi.
Adana Eczacı Odası Ecz. Ali Aysan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen İletişim ve Çatışma Çözme Berecileri eğitimine Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden Dr. Yunus Emre Ayna, Eczane Teknisyenleri Derneği Onursal Başkanı Halil Akdoğan ve eczane teknisyenleri katıldı. ADEO Denetleme Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Sorumlusu Ecz. Hakan Deniz, sağlık gibi sürekli değişen ve gelişen bir sektör de eczacıların ve eczane teknisyenletinin kendilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi.
Sektörde karşılaşılan sorunları önceleyerek iletişimin püf noktalarına değinen Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre Ayna, iletişimin yaşamın her alanında bulunduğunu belirterek, “İletişim, kişiler arasında oluşan karşılıklı mesaj alışverişidir. Anlamları ortak kılma sanatıdır. Bizim başkalarını anlamamıza, başkalarının da bizi anlamasına yardımcı olan süreçtir. Araştırmalara göre iletişim, yüzde 7 sözler, yüzde 38 ses tonu, yüzde 55 beden dilinin önem taşımaktadır” dedi.

İKİLİ İLETİŞİMİN PÜF NOKTALARI
İkili iletişimin püf noktalarına da değinen Ayna, “Kişiyi özel ve önemli olduğunu hissettirmek, insanlara isimleriyle hitap etmek, empati yapabilmek ve bunu hissettirmek, sıkıntılarını açıkça dile getirebilmelerini sağlamak, insanları olduğu gibi kabul edebilmek, insanlar arası mesafeyi ve sevgi dozunu iyi ayarlamak iletişimi sağladığı gibi güven verir, dostluğu sağlamlaştırır” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı