Eğitim - Kariyer Edebiyat öğretmenleri daha çok atama istiyor

Edebiyat öğretmenleri daha çok atama istiyor

Paylaş
Edebiyat öğretmenleri daha çok atama istiyor

Atanmak isteyen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, Ankara'daki Milli Eğitim Bakanlığı önünde 43 kişilik bir grupla basın açıklaması yaptı. Öğretmenler, Müsteşar Yardımcı Süleyman Çelikel ile görüştü

Atanmak isteyen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, Ankara'daki Milli Eğitim Bakanlığı önünde 43 kişilik bir grupla basın açıklaması yaptı. Öğretmenler önce MEB Özel Kalemi'ne isteklerini içeren bir mektup bırakıp ardından Müsteşar Yardımcısı Süleyman Çelikel ile görüştü.

Lilahaber.com'un haberine göre; Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri adına basın açıklaması yapan Muhammed Çelik "Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri neden mağdur edildi?" diyerek isteklerini açıkladı. Basın açıklamasında; birçok bölüme verilen pedagojik formasyon sertifikasından dolayı mezun sayısının üçe, dörde katlandığı ve geçen sene 25 bin mezuna bin 800 gibi az bir atama verildiği dile getirildi.

EN ÇOK EDEBİYATÇIYA İHTİYAÇ VAR

Verilen kadronun az olmasından yakınan öğretmenler, bu yılki mezunlarla birlikte en yüksek aday sayısının 2015 KPSS'de 43 bin 812 kişiyle edebiyat bölümü olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Öğretmenler, öncelikle mezun olanların hakkını korumak için açık öğretim fakültelerindeki edebiyat bölümlerinin kapatılmasını ve formasyonun durdurulmasını talep etti.

Liselerde en çok açığın edebiyat bölümünde olduğunu savunan öğretmen adayları, son günlerde bahsi geçen 3 bin açığın gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

"ÇÖZÜM GETİRİN"

Sosyal bilimler ve imam hatip liselerinde zorunlu hale getirilen; ancak diğer liselerde seçmeli ders olmasına karar verilen Osmanlı Türkçesi dersi de öğretmenlerin gündemindeydi. Açıklamada bu dersi okutacak en alternatif ve en iyi bölümün Türk Dili ve Edebiyatı alanı olduğu da yetkililere hatırlatıldı. Bunun üzerine, Osmanlı Türkçesi gramer öğrenimini görmemiş branşların yerine sadece Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin atanması istendi.

Bu yılki atamalarda Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne fazla kontenjan verilmesini isteyen öğretmenler, mağdur olduklarını ve çözüm istediklerini ifade etti.

43 bin 812 kişinin aday olduğu bu yılki atama döneminde hükümetin ne tür bir politika izleyeceği merak konusu. Eğer bu sene gerekli atama yapılmazsa önümüzdeki yıl 60 binden fazla edebiyat öğretmeni sınava girecek.

Haberin Devamı