Edirne Edirne Belediye meclisinde ‘Kadına Şiddet’ duyarlılığı

Edirne Belediye meclisinde ‘Kadına Şiddet’ duyarlılığı

Paylaş
Edirne Belediye meclisinde ‘Kadına Şiddet’ duyarlılığı

Edirne Belediye meclisinde ‘Kadına Şiddet’ duyarlılığı


Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)-EDİRNE Belediyesi Kasım ayı meclisinin, bütçe görüşmelerinin gerçekleştirildiği ikinci oturumuna tüm meclis üyeleri, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla siyah giyinerek katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, kadına şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olmayan bir eylem olduğunu ifaderek; “İnanıyorum ki TBMM bununla ilgili daha radikal ve sert tedbirler almak suretiyle bu vahşiliğin önüne geçecek en azından azaltılmasını kısa vadede de olsa sağlayacaktır” dedi.


Edirne Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Bütçe görüşmelerinin gerçekleştirildi toplantıda Edirne Belediyesi 2020 mali yılı bütçesi 374 milyon 533 bin TL olarak kararlaştırılıp oy birliğiyle kabul edildi. Bütçe görüşmelerinin yapıldığı tek gündem maddeli meclis toplantısına ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla tüm meclis üyeleri siyah giyinerek geldi.
KADINA ŞİDDETE KARŞI SİYAH GİYİNDİLER
Yakalarına da siyah kurdele takan Belediye Meclis üyeleri adına konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, kadına şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olmayan bir eylem olduğunu ifade etti. Gürkan; “Bununla ilgili devletimiz de ülkemiz de sivil toplum örgütleri de çok ciddi mücadele ediyorlar ancak daha sert tedbirlerin alınması gerektiği de aşikar. İnanıyorum ki TBMM bununla ilgili daha radikal ve sert tedbirler almak suretiyle bu vahşiliğin önüne geçecek en azından azaltılmasını kısa vadede de olsa sağlayacaktır” dedi.
“ALTYAPI KREDİSİ ONAYLANDI, ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR”
Gürkan, 2020 bütçesinde ise en büyük payın Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne ayrıldığını söyledi. 2017 yılında ihalesi yapılarak başlanacağı gün için beklenen altyapı çalışmalarında, beklenen kredi onayının prensipte alındığını belirten Gürkan; “En son 20 gün önce Edirne Milletvekilimiz Fatma Aksal’ı ziyaret ederek, kendisinden destek istedim. Kendisi de çok yapıcı bir biçimde destek verdiler. Edirne halkı adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kredimiz prensipte onaylandı. Bugün de İller Bankası Yönetim Kurulu toplantısı var. Oradan da onaylanarak gelecek. Hemen akabinde yer kesimi yaparak, öncelikle Olin Kavşağı’ndaki o bölgeyi etkileyen yerden başlayarak, Abdi İpekçi Caddesi gibi ve TED Koleji’nden başlayarak bu tarafa doğru kanalizasyon sorunları çözülecek ve içme suyu şebekeleri yenilenecek. İnşallah iki buçuk üç yıl içerisinde tüm bu alt yapı çalışmalarını bitirip artık Edirne’nin 2050 yılına kadar bir sorununun olmamasını sağlayacağız” dedi.
“EN BÜYÜK PAY SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ’NE”
Söz konusu altyapı çalışmalarının yürütüleceği birimin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü olduğu için en büyük payın 82 milyon 74 bin lira ile buraya ayrıldığını ifade eden Gürkan; “Doğal olarak bu işin yürütüleceği birim belediyemizde Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü. Biz kredi talebimizle beraber İller Bankası ile yaptığımız ön görüşmelerde yıllara göre ne kadar kredi verebileceklerini söylediler. Biz de ona göre bütçemize bu rakamı koyuyoruz, borçlanmak amacıyla. 2020 yılında da bu nedenle en büyük pay Su ve Kanal Müdürlüğü’nün bütçesini oluşturdu. Edirne’mize hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı