Keşan Edirne’de 2 tarihi cami, restore edilecek

Edirne’de 2 tarihi cami, restore edilecek

Paylaş
Edirne’de 2 tarihi cami, restore edilecek

Edirne’de 2 tarihi cami, restore edilecek

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde 510 yıllık Hersekzade Ahmet Paşa Camii, belediye tarafından hazırlanan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kabul edilen 4 milyon liralık proje kapsamında restore edilecek. Restorasyon ihalesi 27 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Keşan'da, Büyük Cami Mahallesi Abdullah Molla Sokak'ta bulunan ve Osmanlı dönemi veziriazamlarından Hersekzade Ahmet Paşa’nın 1511 yılında yaptırdığı mülkiyeti Hersekzade Ahmet Paşa Vakfı’na ait tarihi cami, Keşan Belediyesi tarafından hazırlanan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kabul edilen 4 milyon liralık proje kapsamında restorasyona alınacak. 17'nci yüzyılın önde gelen gezginlerinden Evliya Çelebi'nin kaleme aldığı 'Seyahatname' adlı eserinde aydınlık ve güzel bir yapı olarak bahsettiği camideki restorasyonun ihalesi 27 Ekim 2021 tarihinde Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak. Restorasyona kısa süre içerisinde başlanarak, 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Öte yandan aynı tarihte mülkiyeti Sultan Murat Han-ı Sani Bin Sultan Mehmed Han Vakfı’na ait Uzunköprü ilçesinde bulunan ve 1443 tarihinde inşa edilen Muradiye Camii’nin de restorasyon ihalesi gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı