Edirne Edirne'de 200 yataklı huzurevi için yer teslimi yapıldı

Edirne'de 200 yataklı huzurevi için yer teslimi yapıldı

Paylaş
Edirne'de 200 yataklı huzurevi için yer teslimi yapıldı

Edirne'de 200 yataklı huzurevi için yer teslimi yapıldı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TÜRKİYE'de yaşlı nüfusun en yoğun olduğu iller arasında bulunan Edirne'de, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde 200 yataklı huzurevi binası için yer teslim töreni düzenlendi.

Edirne'de, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde yeni yapılacak 200 yataklı huzurevi için yer teslim töreni gerçekleştirildi. Edirne Valisi Ekrem Canalp'in de katıldığı törene İYİ Parti Milletvekili Orhan Çakırlar, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, kurum amirleri ve huzurevi sakinleri katıldı. Törende konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne'nin ilerleyen dönemdeki nüfus projeksiyonu için şimdiden ileriye dönük yatırımlara başlandığını belirtti.

Vali Canalp, Edirne’de huzur evine duyulan ihtiyacın Türkiye’deki diğer illere göre daha fazla olduğuna dikkat çekti. Canalp, "Toplum ve devlet olarak yaşlılara özel yükümlülüklerimiz var. Edirne'nin gelecekteki nüfus projeksiyonu bugünden gördüğümüz içindir ki bu şekildeki yatırıma ihtiyaç duyduk. Bununla ilgili çabalarımızı ve gayretlerimizi artırma ihtiyacı duyduk. Edirne'nin nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Türkiye'nin de nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Ancak Edirne'deki nüfus Türkiye'deki nüfustan çok daha hızlı şekilde yaşlanıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Edirne'de huzurevlerine duyacağımız ihtiyaç Türkiye'deki diğer vilayetlerin duyacağı ihtiyaçtan çok daha belirgin olacaktır. Bu ihtiyacı da bugünden tedbirini almak bugünden geleceği inşa etmek hepimizin üzerinde çok önemli vecibeydi" dedi.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş da, yaşlıların kaliteli ve sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmesinin ortak amaçları olduğunu söyledi. Özbaş, “200 yataklı huzurevinin yer teslim ve ilk kazmanın vurulması münasebetiyle düzenlenen programda, bir arada olmanın huzur, mutluluk, onur ve gururunu yaşıyoruz. Hayatlarının büyük kısmını, ailesine, topluma, vatanına ve milletine adayarak, günümüz gençliğini yetiştirmeye harcamış olan yaşlılarımızın hak etmiş olduğu saygı ve değeri görmesi, kaliteli, sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmesi hepimizin ortak amacıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra törene geçildi ve iş makinelerinin çalışmaya başlamasıyla inşaat işi start aldı. Vali Canalp Huzurevi sakinleriyle alanda anı pozu da verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı