Keşan Edirne'de 239 göçmen yakalandı

Edirne'de 239 göçmen yakalandı

Paylaş
Edirne'de 239 göçmen yakalandı

Edirne'de 239 göçmen yakalandı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'de jandarma ekipleri, kentin Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır ilçe ve köylerinde yaptığı denetimlerde 239 göçmen yakaladı.
Edirne'de jandarma ekipleri ile 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askerleri, yaptıkları denetimlerde yasadışı yollardan Yunanistan ve Bulgaristan'a geçme hazırlığında olan Afganistan, Pakistan, Suriye, Hindistan, Fas, Cezayir, Filistin, İran, Irak, Bagladeş, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Nepal, Erita, Afrika ve Mısır uyruklu, 239 göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler sağlık kontrolün ardından sınır dışı edilmek üzere, Edirne İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

2 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI
Öte yandan jandarma ekipleri, İpsala-Enez yolu üzerinde kazaya karışan bir araç içinde M.T. isimli şahıs ile diğer araçta bulunan E.E. isimli şahısların kazadan hemen sonra göçmen indirdiklerini, indirilen göçmenlerin ise gece karanlığından faydalanarak kaçtıkları tespit etti. Olayla ilgili gözaltına alınan M.T. ile E.E., çıkarıldıkları mahkemece, göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı