Edirne Edirne'de 78 bin dekar alan modern sulamaya açılacak

Edirne'de 78 bin dekar alan modern sulamaya açılacak

Paylaş
Edirne'de 78 bin dekar alan modern sulamaya açılacak

Edirne'de 78 bin dekar alan modern sulamaya açılacak

Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-TARIM ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Edirne’de yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Edirne merkez ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, yaptığı açıklamada, “2021 yılında yapımına başlanılan Meriç Edirne Sulaması İnşaatında toplam 78 bin dekar alanın modern sulamaya açılacağını. Modern sulama sistemlerine göre inşa edilecek Meriç Edirne Sulamasında Meriç Nehri’nden 2 adet pompa istasyonu ile alınacak sulama suyunun 167 km HDPE, 83 km CTP, 5 km Çelik boru olmak üzere toplam 255 km boru hattı döşenerek sulama alanında dağıtımı yapılacaktır. İlk aşamada 2021 yılı sonunda sulamaya açılması planlanan 19 bin dekar alan için borular sahaya indirilmeye başlanıldı. Projenin tamamlanması ile milli ekonomiye yılda 20 milyon TL katkı sağlanacaktır” dedi.

Haberin Devamı