Merkez Edirne'de genç öğretmenler öğretmenler gününde yemin etti

Edirne'de genç öğretmenler öğretmenler gününde yemin etti

Paylaş
Edirne'de genç öğretmenler öğretmenler gününde yemin etti

Edirne'de genç öğretmenler öğretmenler gününde yemin etti

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)

EDİRNE Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kent merkezinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, 80’nci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlediği etkinlikteyse mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Edirne'de öğretmenler günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk etkinlik Atatürk Anıtı’nda düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, öğretmen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan’ın anıta çelenk sunduğu program daha sonra Halk Eğitim Müdürlüğü’nde 80’nci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin düzenlendiği etkinlikle devam etti.

“ÖĞRETMEN KENDİNİ TOPLUMA VE ÜLKEYE ADAR”

Edirne Vali Yardımcısı Mehmet Polat’ın da katıldığı Halk Eğitim Merkezi’ndeki etkinlikte mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşan Edirne Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü Öğretmeni Gizem Doğan, öğretmenin insanın ufkunu genişleten, umudunu yeşerten, çağdaş ve bilimsel fikirlerle akla ve mantığa ulaşan bir neslin ressamı olduğunu söyledi. Doğan; “Nasıl bir ormanı yaşatmak, bir ağacı korumakla başlarsa toplumsal barışı sağlamak, bir insanı eğitmekle başlar. Öğretmen, bir kibritle tüm gözlerde umut ışığını yakandır. Kendinden katar, paylaşır, çoğaltır. Kısacası öğretmen, kendini bir topluma ve o toplumun kurduğu bir ülkeye adar” diye konuştu.

Emekli öğretmenler adına konuşan Edirne Lisesi emekli Baş Müdür Yardımcısı İlbey Cengiz ise öğretmenliğin insanlık tarihin en önemli ve eski mesleği olduğunu dile getirdi

“SEVGİ DOLU BİR ÖĞRETMEN IŞIK DEMEKTİR”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan da, öğretmenliğin bir ideal, gaye ve hizmet mesleği olduğunun altını çizdi. Turan; “Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir öğretmenlik mesleği Her şeyden önce bir ideal gaye ve bir hizmet mesleğidir bir öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu ve adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Öğretmenler yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğiticilerini sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözü bize ışık tutmaktadır. Çünkü sizler ülkemizin geleceğisiniz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan 7 öğretmen yemin etti. Hafta kapsamında açılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği etkinlikte, 80’nci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sunuldu.

Haberin Devamı