Keşan Edirne'de kadınlardan 'İzzeti ikram' pazarı

Edirne'de kadınlardan 'İzzeti ikram' pazarı

Paylaş
Edirne'de kadınlardan 'İzzeti ikram' pazarı

Edirne'de kadınlardan 'İzzeti ikram' pazarı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde kadınların evde yaptığı hamur işi yiyecekleri sattığı 'İzzeti ikram' pazarı, büyük ilgi gördü. Pazarı ziyaret eden AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da hamur açıp, gözleme yaptı.

Keşan Belediyesi tarafından kadınların evde yaptığı hamur işi yiyecekleri satarak, ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla Artı Çarşı'da 'İzzeti ikram' pazarı açıldı. Keşan Kaymakamı Nuri Özder, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile meslek odası başkanları pazarı ziyaret etti.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Keşanlı köy kadınlarımızı bir araya getirerek, yerel ve yöresel ürünlerimizi hep beraber sergiliyoruz. Sadece Keşan değil tüm hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm köy kadınlarımızı, ilçe belediyeleri ve Yunanistan’dan herkesi bu pazara davet ediyorum” dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Aksal da şunları söyledi “Kadınlarımızın el emeği, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünler ve doğal ürünlerle yaptıkları reçeller, marmelatlar, el açmaları hamur işleri, el işleri ile tüm bölgeye hitap ediyor. Ben herkesi bu pazara davet ediyorum. Keşan’ı bir cazibe merkezi haline getireceğiz, demiştik. Ben inanıyorum ki tüm bölgeden misafirlerimiz buraya gelecek. Hatta Yunanistan’dan misafirlerimiz buraya gelecek ve en doğal bu ürünleri alacak" diye konuştu. Aksal ayrıca hamur açıp, gözleme yaptı.

Keşan Kaymakamı Nuri Özder de, pazarın Keşan'da değişik yerlerde açılmaya devam edeceğini söyledi. Pazarın kurulduğu çarşıda ayrıca yerel müzik grubu Grup Sekiz de konser verdi.

Haberin Devamı