Merkez Edirne’de öğrencilerin projeleri yarışacak

Edirne’de öğrencilerin projeleri yarışacak

Paylaş
Edirne’de öğrencilerin projeleri yarışacak

Edirne’de öğrencilerin projeleri yarışacak

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle öğrencilerin yaratıcılıklarının arttırılması amacıyla düzenlenen, bu yıl üçüncüsü yapılacak ‘Bir Fikrim Var’ proje yarışmasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Öğrencilerin bilgi, beceri ve kazanımlarını kullanarak, girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesi ve teşvik edilmesinin amaçlandığı ‘Bir Fikrim Var’ projesi için başvuru takvimi başladı. Bu yıl üçüncüsü yapılan ve 2 – 31 Aralık tarihleri arasında başvurulabilecek projenin açılış töreniyse Edirne Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve çok sayıda öğrenciyle öğretmen katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZIN HAYAL GÜCÜNÜ ZENGİNLEŞTİRMELİYİZ”

Projenin öğrencilerin gelişimine önemli katkılar sağladığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, geçtiğimiz yıl da yapılan başarılı projeleri örnek gösterdi. Arpacı; “Çocuklarımızın tasarlaması, hayal etmesi ve düşünmesi çok önemli. Biz çocuklarımıza analitik düşünme becerisi kazandırmalıyız. Çocuklarımızın hayal gücünü zenginleştirmeliyiz. Hayalini kurmadığımız bir şeyi hayata geçirmek mümkün değildir. O yüzden öncelikle projelerin öğrencilerin rüyalarına girmeli. Çocuklarımız çok kitap okuyarak, hayal güçlerini geliştirerek, bilgi ve becerilerini artırarak hayallerini gerçeğe çevirebilir. 2023 Eğitim Vizyon'unda da hayal etme paradigması önemli yer alıyor” dedi.

“ÖĞRENCİLER, EKİP OLMA RUHU KAZANIYORLAR”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, öğrencilerin teorik olarak öğrendiklerini, proje sayesinde hayata geçirebildiklerinin altını çizdi. Şahin; “Öğrenciler teorik olarak öğrendiklerini atölyelerinde hayata dair çözümlerle pratik alana taşıyorlar. Ekip olma ruhuyla projeler geliştirip gelişimlerine katkı sağlıyorlar” diye konuştu.

Törenin devamında proje uzmanı tarafından detaylı bilgi verildi.

Haberin Devamı