Edirne Edirne’de ortaokula başlayan öğrencilere ‘Atatürk’le merhaba

Edirne’de ortaokula başlayan öğrencilere ‘Atatürk’le merhaba

Paylaş
Edirne’de ortaokula başlayan öğrencilere ‘Atatürk’le merhaba

Edirne’de ortaokula başlayan öğrencilere ‘Atatürk’le merhaba

Olgay GÜLER/EDİRNE, (DHA)-EDİRNE Atatürk Ortaokulu Mezunları Derneği 10 – 16 Kasım Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ortaokula yeni başlayan beşinci sınıf öğrencilerine, Atatürk resmi baskılı tişörtler hediye ederek ‘merhaba’ dedi.

Edirne’nin 137 yıllık eğitim çınarı Atatürk Okulu’nun Ağustos ayında kurulan mezunlar derneği, ilk faaliyetini Atatürk Haftası kapsamında gerçekleştirdi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü anısına gerçekleştirilen hafta kapsamında dernek yönetimi, okula yeni başlayan beşinci sınıf öğrencilerine Atatürk resmi baskılı tişört hediye etti. Toplam 96 öğrenciye tişört hediye edilen etkinlikte konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Seçil Evren Kösem, öğrencilerin Atatürk’ün ilke ve devrimleri yolunda ilerlemesinin önemine değindi.

'GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ'

Ortaokula yeni başlayan öğrencilere tişört hediye etme etkinliğini geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Kösem, “Edirne Atatürk Ortaokulu mezunlar Derneği'nin bu yıl ilk defa gerçekleştireceği ve ileriki yıllarda da gelenek haline getirmek istediği, Atatürk Haftası yaklaşırken okulumuzun adına yaraşır olmasını dilediğimiz ve bu yıl okulumuza yeni başlayan sevgili öğrencilerimize Mustafa Kemal Atatürk'e olan sonsuz saygı ve sevgimizi aktarmak istediğimiz bir etkinlik olmasını ümit ediyoruz” dedi.

'ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERİ IŞIĞINDA İLERLEMELİSİNİZ'

Okulda eğitim gören öğrencilerin gözlerinde Atatürk sevgisini görmenin paha biçilemez olduğunu ifade eden Kösem, “Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyıl ,ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Gelecekte ülkemizin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek gençler, ulu önder Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin ışığında ilerlemelidir. Sevgili öğrencilerimiz, Atatürk sizlere "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz" demişti. Sizler mutlu bir ulusun çocukları, ışığısınız. Işığınızı, inancınızı gücünüzü, aklınızı Atatürk'ten almalı bize bıraktığı yolda daima ileriyi aydınlatarak yürümelisiniz. Sizlere güveniyor ve inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı