Edirne Edirne’de süs havuzlarına lavanta kokusu

Edirne’de süs havuzlarına lavanta kokusu

Paylaş
Edirne’de süs havuzlarına lavanta kokusu

Edirne’de süs havuzlarına lavanta kokusu

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA) - EDİRNE’de festival kapsamında yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği Lavanta Tarla Günleri şehrin de çehresini değiştirmeye başladı. Edirne Belediyesi’ne bağlı ekipler kentteki süs havuzlarına, hem yosunları önlemek hem de güzel koku sağlaması açısından lavanta kokulu ilaçlar döktü.

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kentteki süs havuzlarına, son günlerde şehrin favorisi haline gelen lavanta kokusu dökmeye başladı. Lavanta’nın kentin marka ürünlerinden biri olmaya başladığını söyleyen Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, bu nedenle süs havuzları vasıtasıyla kentin de güzel kokması için lavanta esanslı ilaçlar kullandıklarını dile getirdi. Yapılacak tüm çalışmalarda lavantayı ön plana çıkarmak için gayret içerisinde olduklarını söyleyen Tanrıkulu, bu değere tüm Edirneliler’in sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Lavanta’nın Edirne’nin simgesi haline geldiğini söyleyen Tanrıkulu, "Son yıllarda Edirne'de lavanta tarımı ve turizmi adına önemli çalışmalar yapıyor. Lavanta, alternatif bir ürün olarak kent için çok önemli. Bizde Edirne Belediyesi olarak bu alanda yapılan çalışmaları destekliyoruz. Kentimizde iki yıldır Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Edirne Tanıtım ve Turizm Derneğince 'Lavanta Tarla Günleri' etkinliği düzenleniyor. Hem kentin hem de bu aromaterapik bitki olan lavantanın tanıtımı yapılıyor. Bizde Edirne Belediyesi olarak kentteki havuzların temiz kokması ve yosunlanmayı önlemek için lavanta kokulu ilaçlar döküyoruz. Bu sayede tüm kentin lavanta kokmasını sağlıyoruz. Bundan sonra ki yapılacak çalışmalarda lavantayı ön plana çıkarmak için daha yoğun gayret içinde olacağız" dedi.

Haberin Devamı