Edirne Edirne'de toplanan yardımlar Bozkurt ve Ayancık'a ulaştırıldı

Edirne'de toplanan yardımlar Bozkurt ve Ayancık'a ulaştırıldı

Paylaş
Edirne'de toplanan yardımlar Bozkurt ve Ayancık'a ulaştırıldı

Edirne'de toplanan yardımlar Bozkurt ve Ayancık'a ulaştırıldı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Belediyesi'nin Kastamonu Bozkurt ve Sinop Ayancık’ta meydana gelen sel felaketinde bölge halkının yaralarını sarmak için yardımlaşma platformu Edirne İMECE üzerinden topladığı yardımlar, afet bölgesine ulaştı.

Edirne Belediyesi, Kastamonu Bozkurt ve Sinop Ayancık’ta meydana gelen sel felaketinde bölge halkının yaralarını sarmak için Edirne Belediyesi’nin yardımlaşma platformu olan Edirne İMECE üzerinden yardım kampanyası başlatmıştı. Kampanyaya katılan vatandaşlar bölge halkını yalnız bırakmayarak, kuru gıda, kıyafet, çocuk giysisi, bebek bezi, bebek maması, maske, dezenfektan, ıslak mendil, kadın pedi, temizlik malzemeleri, nevresim, yorgan, yastık gibi ihtiyaç malzemelerini Edirne İMECE’ye ulaştırdı. Önceki gün bölge halkına ulaştırılmak üzere iki araçla yola çıkan yardımlar, afet bölgelerine dün ulaştı.

Yapılan yardımları Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine ulaştıran ekipte bulunan Belediye Başkanı Danışmanı Olcay Bakkalcı, "2 ekip olarak yola çıkmıştık. birinci ekip olarak biz Kastamonu Bozkurt'taki selzedelere yardım getirdik. Kastamonu'da afet toplanma merkezine, getirdiğimiz yardımları ilettik. Sonrasında Bozkurt ilçesine geçtik. Gördüğümüz manzara gerçekten çok üzücü. Bir geceyi burada yardım etmek amaçlı geçirmeyi planlıyoruz. İkinci ekip Sinop Ayancık'taki felaketzedelere yardım götürüyor" dedi.

Haberin Devamı