Gündem Edirne'de uyarı üstüne uyarı! "Ormanlık alanlardan uzak durun"

Edirne'de uyarı üstüne uyarı! "Ormanlık alanlardan uzak durun"

Paylaş
Edirne'de uyarı üstüne uyarı! "Ormanlık alanlardan uzak durun"

Edirne'de Yunanistan üzerinden yurda giriş yapması beklenen fırtına öncesi Edirne’de belediyeler sık sık anonslar yaparak uyarıyor

Yunanistan üzerinden yarın yurda giriş yapması beklenen ve Ege’nin yanı sıra Edirne’de de şiddetli yağışla birlikte görüleceği belirtilen fırtına nedeniyle önlemler alınıyor.

Haberin Devamı

"ORMANLIK ALANDA BULUNMAYIN"

Edirne Belediyesi, Meriç Nehri kıyısında bulunan Kent Ormanı’nı fırtına nedeniyle olası ağaç devrilmelerine karşı geçici olarak kapattı. Belediye yetkilileri, insanların can ve mal emniyeti açısından ormanlık alanda bulunmamalarını istedi.

Belediye, ses yayın cihazından sık sık anonslar yaparak insanların önlem alması ve dikkatli olmaları yönünde uyarıp, şöyle denildi:

"1 EKİM SABAH SAATLERİNE KADAR SÜRECEK"

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, ilimizde 30 Eylül sabah saatlerinden itibaren tropikal fırtına beklendiği ve 1 Ekim 2018 sabah saatlerine kadar süreceği, ayrıca ilimizde 30 Eylül hazar günü kuvvetli yağış beklendiği bildirilmiştir."

"UÇABİLECEK HER TÜRLÜ EŞYAYI SABİTLEYİN, AÇIKTA BIRAKMAYIN"

"Fırtınaya karşı dikkatli olunarak, uçabilecek her türlü eşyanın sabitlenmesi veya açıkta bırakılmaması, ayrıca aşırı yağışlara karşı can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alınması halkımıza önemle duyurulur."

Haberin Devamı

ÖNLEMLER ALINIYOR

Edirne’de bugün hava sıcaklığı 18 derece olurken, vatandaşlar ve esnaf da yarın beklenen fırtına için önlemlerini almaya başladı. Özellikle hafta sonlarında Yunan ve Bulgar turistlerin yoğun olarak alışverişe geldiği kentte, esnaf hazırlıklarını tamamladıklarını ve duruma göre hareket edeceklerini söyledi.

"YARIN ÇIKMAMAYA KARAR VERDİM"

Kentte seyyar satıcılık yapan Osman İlketi, bugün çalıştığını ancak fırtına nedeniyle yarın çıkmayacağını belirterek, "Çok büyük bir fırtına varmış. Bugün bir parça ekmek aldık, yarın da çıkmamaya karar verdim" dedi.