Siyaset EDOK'ta komutan kalmadı
Paylaş
EDOK'ta komutan kalmadı

Eğitim Doktrin (EDOK) Komutan vekili Korgeneral Tevfik Özkılıç da tutuklanınca, EDOK, komutansız kaldı

28 Şubat ile ilgili son operasyonda Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin (EDOK) Komutan vekili Korgeneral Tevfik Özkılıç’ın da tutuklanması, EDOK’u komutansız bıraktı.

Daha önce de andıç davasından, EDOK Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler tutuklanmıştı. Son operasyonda tutuklananlar arasında EDOK Harekat Eğitim Başkanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım da bulunuyor. Son dalga operasyonda tutuklanan 6 muvazzaf subay arasında en yüksek rütbeli isim, Korgeneral Tevfik Özkılıç oldu.

Özkılıç hakimlik ifadesinde, "1996-1998 yılları arasında Personel Dairesi General ve Amiral şube müdürüydüm. BÇG isimli grubu duydum, görev almadım. 38 yıllık meslek hayatım boyunca hiçbir illegal faaliyette bulunmadım. Halen EDOK’a vekâlet etmekteyim. 40 bin kişinin komutanıyım" dedi.

TUTUKLU SAYISI 69 OLDU

Korgeneral Özkılıç Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı görevinin ardından Kara Kuvvetleri EDOK Muharebe ve Destek Eğitim Komutanlığına atanmış ve Orgeneral Taşdeler’in tutuklanması sonrası, EDOK Komutan vekili olmuştu. 1989-1991 arasında Atina’da Askerî Ataşe olan Özkılıç, Bosna-Hersek Türk Görev Kuvvet Komutanlığı, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kara Harp Okulu Komutanlığı görevlerini de yürütmüştü.

Son operasyonlarda 8 muvazzaf Generalin daha tutuklanması, TSK’daki General sayısını da 293’e düşürdü. TSK’da halen 362 General ve Amiral var. Bu isimlerden 68’i tutuklu bulunuyor, biri hakkında da yakalama kararı var.

Halen iki Or, 14 Kor, 25 Tüm ve 27 Tuğgeneral ve Amiral tutuklu. Bu arada Ağustos 2012’de yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısında rütbe bekleme süreleri gelen 125 general ve amiralin durumu ele alınacak. Bu isimler arasında 30 tutuklu general ve amiral de var.

Haberin Devamı