Van Edremit Belediye Başkanı Say, 222 günü değerlendirdi

Edremit Belediye Başkanı Say, 222 günü değerlendirdi

Paylaş
Edremit Belediye Başkanı Say, 222 günü değerlendirdi

Edremit Belediye Başkanı Say, 222 günü değerlendirdi

Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- VAN'ın Edremit İlçesinin AK Partili Belediye Başkanı Av. İsmail Say, 222 günlük görevi süresince ilçede yaptığı hizmetler ve önümüzdeki dönem hayata geçireceği projeleri anlattı.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile ilçenin Seyir Tepesi'nde kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Say, 222 günlük görevi sırasında yaptığı hizmetleri anlatırken, önümüzdeki dönem hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri de başlıklar şeklinde anlattı. Başkan Say, insan odaklı bir hizmek anlayışıyla ilçede kültürel, ve sosyal belediyecilik ilkesi kapsamında güzel hizmetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediyenin 'Sıfır Atık' projesi kapsamında çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmalarda 5 ton ambalaj atığının toplantığını anlatan Başkan Say,"140 ahırın denetlenmesi ve işlemi yapıldı, 1 ton atık pil toplandı ve 3 Atık Getirme Merkezi kurduk. 10 adet posta ve 10 kafes kurulum yapılmaktadır. Öte yandan liman liman bölgemizde gemilerden atık yağ toplama işlemine başladık. Kamu kurum ve kuruluşlara 200 iç mekan geri dönüşüm kutusu dağıtılırken, 120 yaralı ve hasta hayvan, hayvan ambulansımızla taşınmıştır.12 okula sıfır atık aracımızla çalışma yapıldı ve 172 işyeri denetlendi."dedi.

VAN GÖLÜ'NDEKİ KİRLİLİĞE DEĞİNDİ

Van Gölü'ndeki kirliliğe de değinen Başkan Say,"Merkezi 600 bin nüfuslu Van'da sularımız arıtılmadan maalesef büyük oranda göle karıştırılmakta ve gölün çok az bir ömrü kaldı. Van Gölü, Van'ın bir anlamda nefesi ve ruhu. Van Gölü'nün korunması anlamında da, koruma kanunun çalışmasına da katkı sunan biriyim. Bakanlıkta Van Gölü'nün korunması konusunda adımlar attık. İnşallah 2020 yılı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın eşinin de müdahil olduğu bir çalışma var. Bunun müjdesini yakın zamanda vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile Ankara'da yaptığımız ortak girişimlerde yürütülen 'İleri Biyolojik Arıtma Tesisi' çalışması son hızla devam etmektedir. Bu iki arıtma tesisi ve bu iki alt yapısı yatırımı ile inşallah göldeki kirlenme oranı yüzde 90'ı aşan oranda azalacaktır. Bu da Vanımız için yaklaşık 30-40 yıldır devam eden bir sıkıntının inşallah bu dönemde çözüleceğinin müjdesidir. Kentteki çevre yolunun yapılması için de çalışmalarımız var. "diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı