Edremit Edremit Belediyesi, ilaçlama çalışmalarına devam ediyor

Edremit Belediyesi, ilaçlama çalışmalarına devam ediyor

Paylaş
Edremit Belediyesi, ilaçlama çalışmalarına devam ediyor

Edremit Belediyesi, ilaçlama çalışmalarına devam ediyor

BALIKESİR'in Edremit ilçe Belediyesi, sinek ve haşereyle mücadeleye yılın 4 mevsimi devam ediyor. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, "İlaçlama çalışmaları her döneme uygun yöntemlerle sürekli olarak yapılıyor" dedi.

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından haşere ve sineklerin üreme alanı olan kanallar, rögarlar, aktif ve pasif yeşil alanlar, bataklık, sulak alanlar ve derelerde ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. İlçede, yaz aylarında sinek ve haşerelere karşı mücadele edilirken rögarlar ile larvaların üremesine müsait olarak belirlenen noktalara sıcak sisleme yöntemiyle ilaçlama yapılmaya devam ediliyor.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçların kullanıldığını söyledi. Başkan Arslan, ilçenin dört bir tarafında çalışmaların sürdüğünü belirterek, "İlgili müdürlüklerimiz kendi sorumluluk alanlarında Narlı’dan Bostancı’ya kadar kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Havaların soğuduğu dönemlerde yoğun ilaçlama yaparak daha yumurtada iken haşere sorununun önüne geçip, yaz aylarında oluşabilecek sorunları minimuma indirmek için çalışmalar gerçekleştiriliyor. Sinekle mücadele kapsamında da park ve bahçeler ekiplerimiz kışlık mücadele dönemine geçtiler. Edremit Belediyesi olarak sağlıklı bir kent ve mutlu Edremitliler hedefi ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı