Edremit Edremit'te körfez üniversitesi için adımlar atılıyor

Edremit'te körfez üniversitesi için adımlar atılıyor

Paylaş
Edremit'te körfez üniversitesi için adımlar atılıyor

Edremit'te körfez üniversitesi için adımlar atılıyor

BALIKESİR Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Raif Sakin, Edremit Körfezi’nde üniversiteye bağlı kurumlar ve öğrenci sayıarıyla ilgili olarak Edremit Belediyesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Edremit Körfezi’nde, ‘Körfez Üniversitesi’ adıyla yeni bir üniversite kurulmasıyla ilgili olarak kurum ve kuruluşlar arasında bilgi paylaşımı ve çalışmalar devam ediyor. Göreve yeni başlayan Edremit Belediye Başkanı CHP'li Selman Hasan Arslan ve Meclis üyeleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Raif Sakin, Körfez Üniversitesi kurulması adına yapılacak çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirdi. Sunuma, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de katıldı.

Edremit Körfezi’nde, Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı 2 yüksekokul, 1 enstitü ve 6 meslek yüksekokulu ile 5 bin 10 öğrenci bulunduğu açıklandı. Bu okullarda 65 akademik ve 42 idari personel olmak üzere toplam 197 personelin görev yaptığı bildirildi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit Körfezi’nin yeni bir üniversiteyi çok rahat kaldırabilecek yapıda olduğunu söyledi. Körfezin hem fiziki yapı olarak, hem de branşlaşma dallarında birçok alana ev sahipliği yapabilecek konumda olduğunu kaydeden Başkan Arslan, Edremit Belediyesi olarak ve ilçedeki kurumlar olarak her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını söyledi.

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı