Dünya Efe Bal uçakta soyundu, ortalık karıştı

Efe Bal uçakta soyundu, ortalık karıştı

Paylaş
Efe Bal uçakta soyundu, ortalık karıştı

İtalya’da travestiler ve hayat kadınlarının yaşadıkları sorunlara dikkat çeken eylemlerle tanınan eşcinsel Efe Bal, 1 Mayıs’ta Milano-Brüksel yolcu uçağında soyundu

30 Nisan pazar gecesi Brüksel Havayolları'na ait uçakla Brüksel’e uçan Efe Bal, ertesi sabah aynı havayolu şirketinin Milano uçağına bindi.

Uçuşun 50. dakikasında, yaklaşık 10 bin metre yükseklikte tuvalete gidip soyunan Efe Bal, yolcuların şaşkın bakışları arasında çıplak bir şekilde yerine oturdu.


UÇAK ACİL İNİŞ YAPTI


Travesti Efe Bal, etrafını saran hosteslere, “Terörist değilim. Çıplak vücudumda bomba yok. Amacım, İtalyan devletinin fahişe haklarını tanıması ve haklarını vermesi. Brüksel uçağına bindim çünkü Avrupa ve İtalya Brüksel’den yönetiliyor. 1 Mayıs Dünya Emekçi Günü’nde sesimi duyurmak istiyorum” dedi. Uçak, Milano Havaalanı’na acil iniş yaptı.


POLİSTEN KAÇIP HAVAALANINDA YİNE SOYUNDU


Kendisini almak üzere uçağa gelen havaalanı polisine direnen Efe Bal, havaalanı polis merkezine götürüldü. İfade verdiği sırada büro kapısının açık olduğunu fark eden ve yerinden fırlayarak çıplak şekilde koşmaya başlayan Efe Bal, yolcuların bagaj bekleme salonuna giderek, eylemini yaklaşık dört saat daha sürdürdü. “Polisler çok nazikti. Bana hak verdiklerini söylediler. Evime kadar bıraktılar” diyen Efe Bal, bu eylemiyle amacına ulaştığını ve İtalyan basınında haber olduğunu söyledi.

Haberin Devamı