Siyaset Efkan Ala: Darbe demeye dilim varmıyor
Paylaş
Efkan Ala: Darbe demeye dilim varmıyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, büyükelçiler konferansında açıklamalarda bulundu. Ala konuşmasında "Türkiye ne zaman bir adım atsa, ekonomik yönden başarılar elde etse dilim varmıyor ama darbe girişimleri yaşıyoruz" dedi

İşte Bakan Ala'nın açıklamalarından satırbaşları:

Haberin Devamı

'NELER YAPTIĞIMIZLA KENDİMİZİ ÖLÇECEĞİZ'

"Türkiye bulunduğu bölgede değil dünyanın bir çok bölgesinde dikkatleri çeken bir konum almıştır. Bunun da hepimizin elbette payı var. Ama arzu ettiğimiz noktada değil isek, daha fazlasını istiyor isek, geri kalan kısma ulaşmamanın sorumluluğu da hepimizin üstündedir. Biz ne yaptığımızla değil, bundan sonraki süreçte de neleri yapamadığımızla kendimizi ölçeceğiz. Kriterimiz hedeflerimiz olmalı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer14208","14208","201401","14208-94476.jpg","1", "0","Dilim varmıyor ama darbe...");

'DIŞARIDA BÜYÜKELÇİLER, İÇERİDE VALİLER'

Bu bakımda dışarda sadece Dışişleri Bakanlığı değil, içerde sadece İçişleri Bakanlığı değil, büyükelçi ve valiler, kendilerine bir takım görevler veriliyor, ancak zamanın bize yüklediği sorumlulukları unutursa çok eksik yapmış oluruz. Türkiye’nin ihtiyacı ne ise, bunun tamamının sorumluluğu tamamı dışarda sizin, içerde ben de oradan geldiğim için söyleyeyim valilerindir.

'DİLİM VARMIYOR AMA...'

Türkiye ne zaman bir adım atsa, ekonomik yönden başarılar elde etse dilim varmıyor ama darbe girişimleri yaşıyoruz. Sizlere bu süreçlerde çok önemli görev düşüyor. İnsanın olduğu yerde akla gelebilecek her sorun olabilir.

Biraz önce yerelleşerek küreselleşmekten söz ettik. İhracatımızı o ülkelere yönelik artırırsak eğer bizim en ücra köyümüzde işler daha iyi gitmeye başlar. İstanbul'umuzdan başka bir ilimizden yapılan bir artışın inanın her şehirde bunun etkisi hissediliyor. Türkiye'nin genelinde, kılcal damarlarına kadar işlemiş olan ekonomik arzuyu gerçekleştirecek olan en önemli makamlardan biri de sizsiniz. Her ay aldığınız, sizin bulunduğunuz ülkede ihracatlar ne kadar artmış, 76 milyon vatandaşınızın nasıl etkilendiğini aklınızdan çıkarmayın.

'YAPILAN HİÇBİR İŞİ MİLLET UNUTMAZ'

Ben de sizin oradaki performansınızı oradaki herhangi bir vatandaşımızın sorununu bize ilettiğinizde ortaya koyduğunuz samimiyeti gittiğimiz her yerde hissedeceğiz. Yapılan hiçbir işi de bizim milletimiz unutmaz. Aynı zamanda bu görevler birer fırsattır. Bunlar ağır işlerdir ama zevkli hale getirmeye müsait işlerdir. Vatandaşlarla karşılaşıp onların bir sorunun çözdüğünüz zaman o duygunun size verdiği motivasyon inanın başka hiçbir alanda elde edemeyeceğimiz motivasyondur."