Sağlık Efsane doktora veda!

Efsane doktora veda!

Paylaş
Efsane doktora veda!

Türkiye'de ilk kalp naklini 1968'de gerçekleştiren, kalp damar cerrahisinin kurulması ve yaygınlaştırılmasına öncülük eden Op.Dr. Kemal Bayazıt, 89 yaşında vefat etti. Bayazıt için İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tören düzenlendi

Türkiye'nin ilk kalp naklini gerçekleştiren Op.Dr. Kemal Bayazıt son yolculuğuna uğurlandı. 89 hayatını kaybeden Kemal Bayazıt için kuruluşunda yer aldığı Siyami Ersek Göğüs-Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene kızı Itır Bayazıt, Siyami Ersek Göğüs-Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları, Prof.Dr. Siber Gürsel yakınları, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden genel kalp damar doktorları, hastanenin doktorları ve sağlık personeli katıldı. Törende Bayazıt'ın hayatını anlatıldı.

"YAPTIKLARINI, MESLEĞİM ŞU NOKTASINDAN HER AN HİSSEDİYORUM"

Prof.Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları, törende bir konuşma yaparak, "Ben hocamla hiç beraber çalışmadım. Ama beraber çalışan hocalar tarafından yetiştirildim. Yaptıklarını, çalıştığım ve yönettiğim hastanede her an hissediyorum. Bunun için rahmetli hocama teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Konuşmanın ardından Kemal Bayazıt'ın kısa bir süre önce düzenlenen bir etkinliğe sağlık durumu nedeniyle katılamadığı için gönderdiği video gösterildi.

Haberin Devamı

AA