Bilim - Teknoloji Efsane olmaya çok yakın!
Paylaş
Efsane olmaya çok yakın!

Ülkemizde 500 TL seviyesinde satılan bu telefon, efsane olma yolunda emin adımlarla ilerliyor!

Windows Phone pazarı, geçen yıla oranla iki kat büyüyerek toplam akıllı telefon satışlarının %3'üne ulaşmıştı. Satılan Windows telefonları içinde ise en fazla payı Nokia Lumia 520 modelinin aldığı zaten biliniyor. İşte bu oran, yavaşlamak bir yana, giderek büyüyor. Bir anlamda, Nokia Lumia 520, efsanevi bir telefon olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.

Haberin Devamı

Adduplex'in yaptığı araştırmaya göre, Nokia Lumia 520, Windows Phone pazarının %31'ni ele geçirmiş durumda. Üstelik onu durduracak diğer bir model henüz ufukta görünmüyor. Düşük fiyatına rağmen iyi donanımı, telefonu çok cazip kılıyor ve özellikle ilk kez akıllı telefon alacaklar, Nokia Lumia 520'yi tercih ediyor.

Nokia Lumia 520'nin bir ay önceki pazar payı %26,5 idi. Bu hızlı yükseliş, Microsoft'u sevindirdiği gibi, diğer Windows Phone üreticilerini de rahatsız ediyor. Durum aynı zamanda Google ve Apple'ın da dikkatini çekiyor çünkü bu iki platform daha önce akıllı telefon kullanmamış müşterilere yeni akıllı telefon satarken artık düşük fiyatı ve cazip donanımlarıyla dikkat çeken Nokia Lumia 520 ile yarışmak zorunda olduklarını fark ediyorlar.

Haberin Devamı

Microsoft da, bu düşük fiyat politikası ile hızla büyük pazar payı edinebileceğini fark ettiği için 2014 içinde, benzer düşük fiyatlı Windows Phone'larla karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Bu politika başarılı olursa, Microsoft'un 2014'teki büyümesi, %100'ün bile üzerinde olabilir.

Resimlerle: En yeni Nokia Lumia'lar!

Kaynak: CHIP Online