Kültür - Sanat Efsane oyuncu Catherine Deneuve Antalya'ya geliyor
Paylaş
Efsane oyuncu Catherine Deneuve Antalya'ya geliyor

29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında 52'ncisi düzenlenecek Antalya Film Festivali'nin bu yılki yaşam boyu başarı ödülü sinema tarihinin efsanevi Fransız oyuncusu Catherine Deneuve'e verilecek. Ödülünü açılış töreninde alacak Deneuve, festivalin onur konuğu olacak

52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin yaşam boyu başarı ödülü sinema tarihinin efsanevi oyuncularından Catherine Deneuve’e verilecek. Deneuve, ödülünü festivalin 29 Kasım tarihindeki açılış töreninde alacak. Festival kapsamında “Yeni Ahit/ The Brand New Testament,” “Şerburg Şemsiyeleri / Les Parapluies de Cherbourg” ve “Hindiçin/ Indochine” filmlerinden oluşan toplu gösterisi düzenlenecek Deneuve, festivalin onur konuğu olacak.

Haberin Devamı



Tiyatrocu bir aileden gelen Catherine Deneuve, henüz 14 yaşında başladığı kariyerinde 58 yılı geride bıraktı. 1957 yılında oynadığı “Kolejli Kızlar / Les Collegiennes”den 2015 tarihli üç yapıma dek 130 civarında filmde rol aldı. Jacques Demy’nin unutulmaz müzikali “Şerburg Şemsiyeleri/Les Parapluies de Cherbourg” ile yıldızlaşan Deneuve, kısa sürede Fransız ve Avrupa sinemasının ikonu haline geldi. Bugün sinema tarihinin ustaları arasında sayılan döneminin önde gelen yönetmenleri Catherine Deneuve ile çalışmak için sıraya girdi. Demy’nin hemen her filminde rol alan Deneuve’ün filmografisindeki filmlerin pek çoğu klasikleşti, birçoğu da bugün başyapıt olarak kabul ediliyor.