Gündem Efsane radyocu Adrian Cronauer hayatını kaybetti

Efsane radyocu Adrian Cronauer hayatını kaybetti

Paylaş
Efsane radyocu Adrian Cronauer hayatını kaybetti

Vietnam Savaşı sırasında "Günaydın Vietnam" sözleriyle sembol olan radyocu Adrian Cronauer, 79 yaşında hayatını kaybetti

Adrian Cronauer, aslında bir askerdi. 1965'te Güney Vietnam'ın başkenti Saygon'a görevli olarak gönderildi. Saygon'da Amerikan Silahlı Kuvvetler radyosunda program yapmaya başladı. Ona göre savaş anlamsızdı.

Haberin Devamı

ASKERLERİN MORALİNİ YÜKSEK TUTMAK İÇİN ROCK'N ROLL ŞARKILARI ÇALIYORDU

Programını "Günaydın Vietnam" diyerek açışı ve savaş sırasında askerlerin moralini yüksek tutmak için Rock'n Roll şarkıları çalmasıyla tanınıyordu. Hizmet süresi sona ermeden sunuculuk görevinden alındı.

PEK ÇOK ÖDÜL KAZANDI

Onun hikayesi, 1987'de Hollywood'da film oldu. "Günaydın Vietnam" filminde Cronauer'a ünlü oyuncu Robin Williams canlandırdı. Film, Williams'ı bir yıldız yapmış, pek çok ödül kazandırmıştı.

79 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ

Cronauer, 1980'de evlenip, New York'a taşındı. Radyo ve televizyonlarda seslendirme işleri yaptı. 1992'de de George Bush'un seçim kampanyası filmlerinden birinde rol aldı. Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından İstisnai Kamu Hizmeti Ödülü'ne değer görüldü. Son yıllarını Virginia'da geçirdi ve 79 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı