Ekonomi 'EFT felci' mağdur edecek mi?

'EFT felci' mağdur edecek mi?

Paylaş
'EFT felci' mağdur edecek mi?

Geçen cuma günü Türkiye genelindeki EFT işlemleri bir arızadan ötürü durmuştu. Peki bu durum vatandaşa nasıl yansıyacak?

Merkez Bankası'nın sistemlerinde yaşanan sorunlardan dolayı Türkiye genelinde 3 Haziran Cuma günü Elektronik Fon Transferi (EFT) işlemleri gerçekleştirilememişti. Bu nedenle, kira, kredi, kredi kartı ödemesi gibi benzeri para transferleri de gerçekleşmediği için vatandaşlar faiz ödeyecekleri endişesine kapadı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili rahatlatan açıklama ise BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal'dan geldi. Ödemesini zamanında yapan hiçbir kart kullanıcısının mağdur olmayacağını belirten Özinal açıklamasında şöyle dedi:

“En son örneği deprem zamanında yaşanmıştı ve EFT’lerde benzer bir gecikme olmuştu. Ancak Merkez Bankası geriye dönük işlemleri yapmış ve hiçbir cezai işlem olmamıştı. Çünkü EFT saatleri içinde yapılan hiçbir işlemden tüketiciler mağdur olmaz. Dün 110 milyon liralık banka ve kredi kartı ödemesi için EFT emri verildi. Normal koşullarda EFT işlemleri yapılırken, bankaların aldıkları talimatlar önce Merkez Bankası’na iletiliyor ve para transferi bu işlemin ardından gerçekleştiriliyor."