Gündem Ege Üniversitesi'nde bahar şenlikleri iptal edildi

Ege Üniversitesi'nde bahar şenlikleri iptal edildi

Paylaş
Ege Üniversitesi'nde bahar şenlikleri iptal edildi

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde ülkücü öğrenci Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesi nedeniyle her yıl düzenlenen Bahar Şenlikleri iptal edildi, sadece bilimsel kongre ve sempozyum düzenleneceği belirtildi

Geçen 20 Şubat Cuma günü, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu öldürüldü. Bacağından aldığı yarayla aort damarı kesilen Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Olayın ardından gözaltına alınan 7 öğrenciden Nurullah S., Fırat Çakıroğlu’nun cinayet zanlısı olarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken diğer 6 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SOSYAL ETKİNLİKLER İPTAL

Okuldaki ölümlü kavgadan sonra, Ege Üniversitesi Senatosu acil olarak toplanarak okulu 3 gün tatil etti.Sonra kampüs girişlerinde geniş güvenlik önlemleri alınarak kampüs içerisine öğrenci, personel ve akademisyen kimliği olmadan dışarıdan kimse alınmadı.

Okul çevresinde polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Ayrıca, Ege Üniversitesi Senatosu aldığı kararla kampüs içerisinde basın açıklaması, yürüyüş düzenlenmesini yasaklarken kampüs içerinde ikinci bir talimata kadar sosyal etkinlikler iptal edildi.

Haberin Devamı

Öğrenciler, her yıl kampüs içerisinde Mayıs’ın ilk haftası su savaşları ile başlayan ve 3 hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam eden Bahar Şenlikleri’ni merakla beklerken Ege Üniversitesi Senatosu’nun aldığı kararla Bahar Şenlikleri’nde sosyal etkinliklerin iptal edildiği öğrenildi.

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada, "Üniversitemiz senatosunun kararı gereği bu yıl şenliğimiz sadece bilimsel kongre ve sempozyumlarla düzenlenecek. Resmi olarak bir düzenleme tarihi olmayacaktır" denildi.

Öte yandan Ege Üniversitesi’nde geçen yıl Soma’da 301 madencinin hayatını kaybetmesiyle Bahar Şenlikleri iptal edilmişti.

İHA