Pazar Postası 'Ege'de zeytinlik hayalim var'
Paylaş
'Ege'de zeytinlik hayalim var'

20 yılı aşkın süredir gayrimenkul projeleri üreten Turkmall'un başarılı ismi Levent Eyüboğlu. Şu ana kadar toplam 5 milyon metrekare proje geliştiren şirket, Çin'den Kazakistan'a, Almanya'dan Libya'ya kadar birçok ülkede özellliği olan projeler üretti...

Daha çok ticari projeler yapan Turkmall, her bir projede 500’den 10 bine yakın kişiye istihdam sağlamış. 50 alışveriş merkezi geliştiren şirket, 30 alışveriş merkezini tamamlamış.

Haberin Devamı

Turkmall; Türkiye’deki perakende pazarını geliştirmeyi öncelik olarak kabul ederek, Türk alışveriş merkezi sektörünün dinamiklerini belirleyen projelerle ortaklıklara da imza atıyor; Tepe, Metro Group gibi. Şirketin ilklerinden söz ediyor Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüboğlu: “İkea Türkiye’yi biz kurduk.

Türkiye’nin ilk üstü açık alışveriş merkezi Forum Bornova mesela...

Mimariyi ve sanatı öne çıkardık; meydanları olan, sokaklarına isimler verilen ticari merkezler yaptık. Örneğin; Atıf Yılmaz’ın Mersinli olduğunu öğrenince Mersin’deki projeye Atıf Yılmaz Meydanı ismi verdik.

Heykel sanatçılarının eserlerini meydanlara taşıdık.” Mersin’deki Şemsiyeli Kadın heykeli önünde fotoğraf çektirmeyen yokmuş...

Haberin Devamı

En büyük hayali, kendi zeytinyağını üretmek olan Levent Eyüboğlu’nun caz tutkunu olduğunu öğreniyoruz.

ÇAĞRI BİLGİN

cagri.bilgin@posta.com.tr

Çeşme’yi seviyoruz

Uzun tatiller yapamıyorum. Haftasonuna birkaç gün ilave edebildiğim kısa tatiller şeklinde...

Bunda da Çeşme’yi tercih ediyoruz. Yılda 1- 2 kez Bodrum’a gidiyoruz. Kışın bir haftalık kayak tatilleri yapmaya çalışıyorum.

FRANSA’NIN YERİ AYRI

Frankofon olduğum için Fransa ve Fransız kültürü benim hayatımda var. Özellikle de şarap ve peynirleri...

Fransız mutfağını da beğenirim. Fakat sürekli yemek mümkün değil. Büyük kızım da Fransa’da okuyor, çok sık gidip geliyorum. Fransızcam iyidir, hiç unutmam.

Yürüyüşü tercih ediyorum

Spor yapmaya çalışıyorum. Akşamları yürüyorum. Koşu bantım vardı, onu kilo aldığını gördüğüm muhasebeciye hediye ettim, işe yaramış ama...

Yazları yüzüyorum. Sabah 7’de kalkarım. Sabahları spor için uygun saatler değil. Çünkü daha erken kalkmak lazım. Arada sırada ormanda bisiklete biniyorum.

Venedik bir başka

İş icabı; Kazakistan, Irak ve Kuzey Afrika’ya çok gidiyorum fakat yurtdışında en sevdiğim şehir Venedik’tir. En geç 2 yılda bir mutlaka Venedik’e giderim. Festival zamanı orada olmayı tercih ediyorum.

Galatasaray Lisesi’nden dolayı hayatımızda hep bir Fransa var tabii, Paris ve Londra da beğendiğim şehirler arasında.

Haberin Devamı

Şarabı takip ediyorum

Şarabı çok seviyorum. Bu konuda şovalye sertifikam bile var. Fransız şaraplarının hegemonyası bitti. İtalya çok iyi, Lübnan da harika şaraplar yapıyor.

Güney Amerika, Güney Afrika say say bitmez. Türkiye’de bağcılık çok gelişti ve dünya çapında iddialı şaraplar yapılıyor. Son yıllarda en iyi gelişim gösteren sektör... Ancak Türkiye’de şarap pahalı.

Her akşam İSTİKLAL’E

Her akşam İstiklal Caddesi’ne yürüyüp geliyoruz. Ara Cafe, House Cafe gibi kafelerdeyiz. Starbucks’ta soya sütünden kafeinsiz karamel macchiato içiyoruz, onu bir tek orada buluyoruz.

Caz müzik tutkum

Daha gençken rock, heavy metal dinlerdim. Artık caz seviyorum, caz benim hayatım. Özellikle açıkhava konserlerini kaçırmamaya çalışıyoruz. Geçenlerde İstanbul Caz Festivali kapsamında Alicia Keys konserindeydik. Cazda başarılı, iyi müzik yapan birçok sanatçıyı zevkle dinliyorum.

Zeytinyağı çiftliği

Biraz işkoliğim ama kendime zaman ayırmaya da özen göstermeye başladım. Bu nedenle şirketteki yönetici arkadaşlara epey bir sorumluluk verdim. Kurumsal yapı işliyor, ben sorun olduğu zaman müdahale ediyorum.

Haberin Devamı

İş hayatında belirli bir süre dolunca, büyük bir zeytinlik alıp zeytinyağı üretmek istiyorum. Hayalim; Ege’de büyük bir zeytinyağı çiftliği, içinde şarap mahzeni olan bir taş ev...

İstanbul yeme-içme merkezi

İstanbul’da mekan gelişimini büyük hayranlıkla izliyorum. Türk yemekleri konusunda da mekan sayısı çok arttı. Eskiden bistrolar, kafeler, brasserieler yoktu.

Özellikle bir mekan ismi vermek istemiyorum ama insan bazen nereye gideceğini şaşırıyor. Devamlı yeni yerler açılıyor. İstanbul yemeiçmenin merkezi olacak gibi...

Cihangir’de oturduğumuz için White Mill Cafe uğrak yerimizdir.

(07.07.2013 tarihli Posta Karnaval ekinden alınmıştır.)