Eğitim - Kariyer 2022-2023 üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Kayıtlar nasıl ve nereden yapılacak, hangi belgeler gerekli?

2022-2023 üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Kayıtlar nasıl ve nereden yapılacak, hangi belgeler gerekli?

Paylaş
2022-2023 üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Kayıtlar nasıl ve nereden yapılacak, hangi belgeler gerekli?

2022-2023 üniversite kayıtları ile ilgili güncel bilgiler öğrencilerle paylaşılıyor. ÖSYM tarafından paylaşılan takvimde üniversite kayıt tarihleri yer alırken, öğrenciler YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıtlarının nereden ve nasıl yapılacağı, kayıt için hangi belgelerin gerekli olduğunu araştırıyor…

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre üniversite kayıtları Ağustos ayı içerisinde yapılacak. Hem bireysel hem de dijital ortamda yapılan kayıtların ardından üniversitelerde boş kalan kontenjanların tespit edilmesiyle üniversite 2. ek tercihleri başlayacak. Adayların üniversite kayıt tarihlerine özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Zira belirlenen süre içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybetmiş olacak…

Haberin Devamı

2022-2023 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS tercihleri 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında alındı. Öğrenciler heyecanla 2022 üniversite yerleştirme sonuçlarını bekliyor. Diğer yandan ÖSYM tarafından paylaşılan takvimle üniversite kayıt tarihleri de belli oldu. Buna göre üniversitelerde elektronik kayıtlar 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılırken, bireysel yüz yüze üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Üniversite kayıt tarihleri içerisinde başvuruda bulunmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversite tarafından istenen belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan, ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Haberin Devamı

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 30.12.2022 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge

Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir..