Eğitim - Kariyer 2022 sözleşmeli öğretmen ataması ön başvuru, sınav ve atama tarihleri açıklandı! 20 bin öğretmen ataması ne zaman? MEB 20 bin öğretmen atama takvimi!

2022 sözleşmeli öğretmen ataması ön başvuru, sınav ve atama tarihleri açıklandı! 20 bin öğretmen ataması ne zaman? MEB 20 bin öğretmen atama takvimi!

Paylaş
2022 sözleşmeli öğretmen ataması ön başvuru, sınav ve atama tarihleri açıklandı! 20 bin öğretmen ataması ne zaman? MEB 20 bin öğretmen atama takvimi!

20 bin öğretmen ataması ile ilgili heyecanla beklenen açıklama MEB tarafından yapıldı. Atama bekleyen pek çok öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı sözleşme öğretmen atamasını beklerken, Bakanlık tarafından yapılan duyuruda 2022 sözleşmeli öğretmen ataması ön başvuru, sınav ve atama tarihleri kamuoyu ile paylaşıldı. İşte MEB 20 bin öğretmen atama takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 20 bin öğretmen ataması ile ilgili tarihler belli oldu. Buna göre temmuz ayı içerisinde ön başvuru yapan adaylar ağustos ayında sözlü sınava katılacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından eylül ayında atama sonuçları açıklanacak. İşte MEB 20 bin öğretmen atama takviminin detayları…

Haberin Devamı

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine toplantısının ardından yapılan açıklama müjdesi verilen 20 bin öğretmen atamasına dair detaylar belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Bakanlık bünyesinde istihdam edilecek 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için işleyecek takvim kamuoyu ile paylaşıldı.

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre;

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 29 Temmuz tarihinde açıklanacak.

Sözlü sınavlar 1-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

20 bin öğretmen ataması için sözlü sınav sonuçları 16 Ağustos’ta açıklanacak.

Haberin Devamı

Adaylar sözlü sınav sonuçlarına itirazlarını 17-18 Ağustos tarihlerinde yapabilecek, sözlü sınav itirazlarının sonuçları 22 Ağustos’ta açıklanacak.

Öğretmen atama tercihleri 27-31 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonuçları ise 1 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak.