Eğitim - Kariyer Ankara, Sivas, Konya, Kayseri, Afyon ve Yozgat’ta okullar tatil mi? 11 Mart’ta okullar tatil edilen şehirler

Ankara, Sivas, Konya, Kayseri, Afyon ve Yozgat’ta okullar tatil mi? 11 Mart’ta okullar tatil edilen şehirler

Paylaş
Ankara, Sivas, Konya, Kayseri, Afyon ve Yozgat’ta okullar tatil mi? 11 Mart’ta okullar tatil edilen şehirler

Günlerdir beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok önlem alınırken, ilk olarak İstanbul’da okullar tatil edildi, ardından yirmiyi aşkın ilden tatil haberi geldi. Peki, Ankara, Sivas, Konya, Kayseri, Afyon ve Yozgat’ta okullar tatil mi? İşte, 11 Mart’ta okullar tatil edilen şehirler…

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya Valilikleri hafta içi yaptıkları açıklama ile yoğun kar yağışı 10-11 Mart tarihlerinde okulların tatil edildiğini duyurdu. Ankara, Sivas, Konya, Kayseri, Afyon ve Yozgat’ta yaşayan veliler ve öğrenciler de okulların tatil edilip edilmediğine dair araştırma yapmaya başladı. Peki, 11 Mart’ta okullar tatil edilen şehirler hangileri? İşte kar tatili yapan illerin listesi…

Haberin Devamı

11 MART’TA OKULLAR TATİL EDİLEN ŞEHİRLER

AĞRI

Ağrı'da etkili olan kar yağışı sebebiyle Diyadin, Taşlıçay, Hamur ve Eleşkirt ilçelerinde köy okulları ile taşımalı eğitim gören öğrenciler 1 gün tatil edildi.

BALIKESİR

Balıkesir’de etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle Balıkesir Valiliğince 7 ilçede okullar 1 tatil edildi.

BARTIN

Bartın'da kar yağışı beklentisi nedeniyle Cuma günü il genelindeki okul ve kurslar bir gün süreyle tatil edildi. Valiliklerin kararıyla yarın engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacak.

BAYBURT

Bayburt'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün eğitime ara verildi.

BİLECİK

Bilecik'te olumsuz hava koşulları nedeniyle perşembe günü taşımalı eğitime, cuma günü ise bölgedeki tüm okulların tam gün tatil edildiği açıklandı.

Haberin Devamı

BİNGÖL

Bingöl’ün Karlıova ve Yayladere ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

BİTLİS

Bitlis'te yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı il ve ilçelerde eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verildi.

BOLU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okulların 10- 11 Mart tarihlerinden tatil edildiğini açıkladı.

BURSA

Bursa Valiliği, okulların 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini açıkladı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin bazı ilçelerinde (Biga, Bayramiç, Çan, Lapseki ve Yenice) yoğun kar yağışı beklenilmesinden dolayı taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.

DÜZCE

Düzce’de beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitim-öğretime 10-11 Mart tarihlerinde ara verildiğini bildirdi.

ERZURUM

Erzurum'da kar yağışı sebebiyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde okullar tatil edildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’de etkisini artıran kar yağışının ardından Valilik, Cuma günü okulları tatil eden kararını duyurdu.

ISPARTA

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, meteorolojik uyarılar dikkate alınarak yarın eğitime ara verildiği bildirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacak.

İSTANBUL

İstanbul'da 10 Mart Perşembe 11 Mart Cuma günlerinde okullar tatil olacak.

Haberin Devamı

KARAMAN

Karaman'ın Başyayla ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bugün ve yarın ara verildi.

KARS

Kars Valiliği, devam eden kar yağışı nedeniyle bugün (11 Mart) için il genelinde bütün okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

KOCAELİ

Kocaeli Valiliği'nce kentte etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle 14 Mart Pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiğini duyurdu.

KONYA

Konya’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle başta merkez ilçeler Meram, Selçuklu ve Karatay olmak üzere Ahırlı, Akşehir, Akören, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde yüz yüze eğitime yarın ara verildi. Öğrenciler uzaktan eğitim görecek. Hamile ve engelli kamu kurumu çalışanları da idari izinli sayılacak.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

NİĞDE

Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Haberin Devamı

SAKARYA

Sakarya Valiliği’nin kararıyla beklenen kar yağışı nedeniyle 14 Mart Pazartesi gününe kadar okullar tatil edildi.

SAMSUN

Samsun’un 6 ilçesinde, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, bugün için tatil edildi.

SİNOP

Sinop il ve ilçelerinde tüm resmi ve özel okullarda beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 11 Mart 2022 tarihinde eğitime 1 gün ara verildi.

YALOVA

Yalova Valiliği, olumsuz hava koşullarına önlem amacıyla kentte eğitim veren tüm okulların ve Yalova Üniversitesinin, 10 Mart Perşembe günü ve 11 Mart Cuma günü tatil edildiğini duyurdu.

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği, kuvvetli kar yağışı beklentisi nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da 11 Mart günü idari izinli sayılacağı aktarıldı.