Ekonomi Asgari ücrete zam gelir mi? Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret zammı son durum!

Asgari ücrete zam gelir mi? Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret zammı son durum!

Paylaş
Asgari ücrete zam gelir mi? Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret zammı son durum!

Asgari ücrete zam beklentisi günden güne yükseliyor. Enflasyonun her ay daha da yükselmesi sene başında yapılan maaş zamlarını yetersiz kıldı. Şimdi 4 bin 250 TL ücret alan milyonlarca çalışan temmuz ayında memur ve emekliye yapılacak zam ile birlikte asgari ücrete de zam yapılmasını talep ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekli koşulların oluşması durumunda gerekeni yapacaklarını söylemişti…

Asgari ücrete zam olacak mı?’ ve ‘Temmuz ayında zam gelir mi?’ soruları bugün milyonlarca çalışan ve ailesinin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre enflasyon hızla yükselirken, özellikle market fiyatlarındaki hızlı artış el yakıyor. Altın ve döviz piyasasındaki hareketlilik de benzin fiyatları ile birlikte vatandaşları ekonomik açıdan zorluyor. Sene başında yapılan yüzde 50,5 oranında zam ile asgari ücret 4 bin 250 TL’ye yükselmişti. Ancak tüketim ürünlerine gelen zamlarla asgari ücretlinin aldığı zam da değerini kaybetti…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETE ZAM OLACAK MI?

Asgari ücrete normal şartlarda sene başında bir defa zam yapılıyor. Hükümet sözcüleri ile sendikalar arasında yapılan görüşmelerde yıllık enflasyon oranları da göz önüne alınarak zam oranı belirleniyor. Teknik olarak asgari ücrete bir ara zam mümkün görünmezken ortaya çıkan olağanüstü durumların Hükûmet tarafından ele alınmasına neden olabiliyor.

Zira geçtiğimiz aylarda konuya ilişkin açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin zam meselesinin şimdiden konuşulmasının anlamsız olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kendisine yöneltilen sorulara olağanüstü koşullar oluşması durumunda kendilerinin de gerekeni yapacakları mesajını verdi.

Ayrıca Bakan Bilgin, asgari ücrete zam konusunun devamlı gündemde tutulmasının asgari ücret artışı-enflasyon artışı sarmalını tetikleyebileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

TEMMUZ AYINDA ZAM GELİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek.” Talimatını verdi ve hükümet de çalışmalarını bu temek politika ile sürdürüyor. Diğer yandan asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılabilmesi için yasal düzenleme gerekiyor.

'Asgari ücrete ara zam yapılacak mı' sorusu geçtiğimiz günlerde MYK Toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e yöneltildi. Çelik, emekli ve memur zammı ile asgari ücrete zam konusunda yaptığı açıklamada “AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz.

Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı açısından nasıl içeriklendirecekler, onlar için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız.” ifadelerini kullandı.