Eğitim - Kariyer Bekçilik sınavı ne zaman açıklanır? 2022 bekçilik yazılı sınavı sonuçları son durum ne, ne zaman açıklanacak?

Bekçilik sınavı ne zaman açıklanır? 2022 bekçilik yazılı sınavı sonuçları son durum ne, ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Bekçilik sınavı ne zaman açıklanır? 2022 bekçilik yazılı sınavı sonuçları son durum ne, ne zaman açıklanacak?

Bekçilik sınavının üzerinden bir haftayı aşkın süre geçti. Yazılı sınavın açıklanmasının ardından adaylar önce fiziki yeterlilik sınavına sonra da sözlü sınava alınacaklar. 100 binden fazla adayın katıldığı sınavların sonunda ise başarılı olan 3 bin 250 kişi mahalle ve çarşı bekçiliği görevine başlayacak. Peki, 2022 bekçilik yazılı sınavı sonuçları son durum ne, ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı…

Bekçilik yazılı sınavı 17 Temmuz’da İstanbul, Ankara, İzmir Batman, Erzurum, Elazığ, Sivas ve Gaziantep il merkezlerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre 109 bin 168 kişi 2022 bekçilik sınavına katıldı. Şimdi gözler fiziki yeterlilik ve sözlü sınav öncesinde açıklanacak bekçilik sınav sonuçlarına çevrildi...

Haberin Devamı

2022 BEKÇİLİK YAZILI SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

109 bin 168 kişinin katılımıyla gerçekleşen 2022 bekçilik sınavı sonuçları 05 Ağustos 2022 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr/ internet adreslerinden açıklanacak.

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar önce fiziki yeterlilik sınavına, burada başarılı olan adaylar ise son olarak sözlü sınava katılacaklar.

YAZILI SINAVDA KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Bekçilik yazılı sınavında 100 puan üzerinden yapılacak olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI NASIL OLACAK?

1. Yazılı Sınavda başarılı olan adaylar, Fiziki Yeterlilik Sınavına alınırlar.

2. Fiziki Yeterlilik Sınav Komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Haberin Devamı

a) Fiziki Yeterlilik Sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki Yeterlilik Sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında "Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz" kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınav aşamasına geçemezler.

3. Fiziki Yeterlilik Sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet üzerinden yapılan duyuru tebligat niteliğindedir.

SÖZLÜ SINAV NASIL OLACAK?

1. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) kendilerine duyurulacak yer ve zamanda sözlü sınav komisyonu tarafından sözlü sınava tabi tutulurlar.

2. Sınav esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Haberin Devamı

3. Adaylar,

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavraması,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

4. Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.