Eğitim - Kariyer Çocuğum hangi okula gidecek? e-devlet adrese dayalı okul sorgulama sayfası (Ana sınıfı, 1. sınıf, 5. sınıf)

Çocuğum hangi okula gidecek? e-devlet adrese dayalı okul sorgulama sayfası (Ana sınıfı, 1. sınıf, 5. sınıf)

Paylaş
Çocuğum hangi okula gidecek? e-devlet adrese dayalı okul sorgulama sayfası (Ana sınıfı, 1. sınıf, 5. sınıf)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan takvime göre okullar 12 Eylül tarihinde açılacak. Ana sınıfı ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencileri için bu yıl yeni kayıtlar yapılacak. Bu kapsamda milyonlarca velinin aklında ‘Çocuğum hangi okula gidecek?’ sorusu yer alıyor. Akıllardaki bu sorunun yanıtı ise E-devlet adrese dayalı okul sorgulama sayfası ile son buluyor…

Ana sınıfı, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin kayıtları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adrese dayalı olarak MERNİS üzerinden otomatik olarak yapılıyor. Veliler, çocuğunun hangi okula gideceğini ise e-devlet adrese dayalı okul sorgulama sayfası üzerinden öğrenebiliyor. İşte detaylar…

Haberin Devamı

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayat geçirilen otomatik kayıt sistemi ile MERNİS adres bilgileri esas alınarak gerçekleşiyor. Bu kapsamda 2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın e-okul sisteminden tamamlandı.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl 4 milyon 183 bin 620 öğrencinin e-kayıt işlemi gerçekleşti.

İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri kapsamında gerçekleştirilirken, okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET ADRESE DAYALI OKUL SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

MEB 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ