Eğitim - Kariyer Devlet okulunda kolej eğitimi

Devlet okulunda kolej eğitimi

Paylaş
Devlet okulunda kolej eğitimi

Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde yer alan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özel okul olanaklarıyla devlet okulu olarak hizmet verecek. Hazırlık sınıfında ana dili İngilizce olan öğretmenlerin ders vereceği lisede, başarılı öğrencilere her ay 500 ile 1000 TL arasında burs ödenecek.

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda başarılı olan öğrencilere burs veriyor. Lise, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ilk 30 öğrencisini kabul edecek. Demirören Medya MTAL’de, alanında örnek okul olması nedeniyle Türkiye’nin en başarılı öğrencilerinin eğitim görmesi hedefleniyor. Devlet okulu olan Demirören Medya MTAL’de eğitim, ana dili İngilizce olan yabancı öğretmenlerin ders vereceği hazırlık sınıfıyla başlayacak.

Haberin Devamı

EK, SERVİS VE YURT

Lisede, 1 yıllık İngilizce hazırlıkla birlikte 5 yıllık eğitim verilecek. Hazırlık sınıfından sonra da pek çok ders İngilizce olacak. Demirören Medya MTAL’de öğrenciler 15 kişilik sınıflarda eğitim görecek. Şehir dışından gelecek öğrencilere konaklama ve İstanbul’un her yerine ücretsiz servis ve yemek sunulacak. LGS merkezi sınavda 500 puan alan öğrenciler, aylık 1000 TL, 485-500 puan arasına aylık 750 TL, 470-485 puan arasına ise aylık 500 TL başarı bursu verilecek. Demirören Medya MTAL’de, Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümde eğitim verilecek.

DUAYENLERDEN DERS

Lisede, öğrenciler basılıdan dijital medyaya, televizyondan podcast’e, sosyal medyadan YouTube’a kapsamlı bir müfredatla dünya standartlarında çağdaş bir eğitim alacak. Lise, Türkiye’nin en büyük medya grubu olan Demirören Medya’nın içinde eğitim verecek. Böylece öğrenciler mesleklerini Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, DHA, Kanal D, Posta, Fanatik ve D-Smart gibi Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında görev yapan sektörün duayenlerinden öğrenebilecek. Öğrenciler medya içeriğini yerinde, profesyonellerle birlikte üretecek.

Haberin Devamı