Eğitim - Kariyer DGS 2022 sonuç öğrenme sayfası! ÖSYM DGS sınav sonuçlarına nereden, nasıl bakılır? DGS tercihleri ne zaman?

DGS 2022 sonuç öğrenme sayfası! ÖSYM DGS sınav sonuçlarına nereden, nasıl bakılır? DGS tercihleri ne zaman?

Paylaş
DGS 2022 sonuç öğrenme sayfası! ÖSYM DGS sınav sonuçlarına nereden, nasıl bakılır? DGS tercihleri ne zaman?

DGS 2022 sonuç öğrenme sayfası adayların erişimine açıldı. 2 yıllık ön lisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyenlerin katıldığı DGS sınavı 3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşmişti. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre DGS sınav sonuçları 11 Ağustos 2022 Perşembe günü itibariyle açıklandı. Adaylar şimdi sonuçlara nereden ve nasıl bakılacağını araştırırken diğer yandan da DGS tercihlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor…

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. Binlerce adayın katılımıyla gerçeklen sınavın sonuçları ÖSYM üzerinden öğrenilebilecek. Puanlarını öğrenen adaylar yine belirtilen tarih aralığında tercihte bulunacak. İşte DGS 2022 sonuç öğrenme sayfası ve DGS tercih tarihlerine ilişkin detaylar…

Haberin Devamı

DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2022-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.” denildi.

ÖSYM DGS SINAV SONUÇLARINA NEREN, NASIL BAKILIR?

Adaylar, sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler.

DGS 2022 SONUÇ ÖĞRENME SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

DGS sonuçları 11 Ağustos Perşembe günü itibariyle açıklandı. Şimdi gözler tercih sürecine çevrildi.

Ancak şu an için ÖSYM’den DGS tercih tarihlerine yönelik bir açıklama yapılmadı. Bununla birlikte ÖSYM’nin ilk olarak DGS tercih kılavuzu yayınlaması ve tercih sürecinin de kılavuzun ardından başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl DGS tercihleri 17 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı. Geçen sene baz alındığında bu yıl da DGS tercihlerinin Ağustos ayı sonu itibariyle başlaması bekleniyor.

DGS’DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

DGS puanlarını öğrenen adaylar tercih kılavuzunun da yayınlanmasıyla hangi üniversitenin ne kadar taban puanı olduğuna dair bilgi sahibi olacak. Mezun olduğu alan ve programlar arasında belirli koşulları taşıyan adaylar en fazla 30 tercih yapabilecek. Bununla birlikte aday isterse daha az tercih yapabilecek.