Eğitim - KariyerDünya Robot Olimpiyatları'nda final heyecanı

Dünya Robot Olimpiyatları'nda final heyecanı

Paylaş
Dünya Robot Olimpiyatları'nda final heyecanı

Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad- WRO) Uluslararası Finali, bu yıl ilk kez Türkiye’de yapıldı.

90 ÜLKE, 3 BİN 500 KATILIMCI

Haberin Devamı

WRO 2024 Türkiye Uluslararası Finali; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğinde önceki gün Fuar İzmir’de başladı. Uluslararası finalin açılışına ben de davetliydim. Finale 90 ülkeden, 562 takım, 3 bin 500 çocuk ve genç katıldı. Türkiye’den de 8 takım vardı. Katılımcılar, Earth Allies (Dünya Müttefikleri) teması ile projelerini sundu. Dünyada yetişkinler savaşırken, 8-19 yaş grubundaki katılımcılar, gezegenimizin sınırlı kaynaklarının verimli ve adil kullanımına odaklandı. Doğal afetler yaşanmadan ve yaşandıktan sonra robotik çözümlerden nasıl faydalanabileceğimize dair önerilerini paylaştılar. Çocukların ve gençlerin, depremlerde enkazdan yaralı kurtarmaya yönelik çok sayıda doğa dostu robotik projesini görmek gerçekten ümit vericiydi.

Haberin Devamı

‘YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ’

Uluslararası finalinin açılış törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Açılış konuşmasında dünya barışına vurgu yapan CHP lideri Özgür Özel, “Çocuklar yaşatmak için çalışmalılar, yaşatmak için birbiriyle yarışmalılar. Çocuklar asla savaşta, eğitimde ve beslenmeden, barınmadan, ailelerinden yoksun kalmamalılar. Dünyanın dört bir tarafındaki tüm çatışmaların bitmesini ümit ediyorum. Yurtta barış, dünyada barış” dedi. Katılımcılara seslenen Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir ise “Projelerinizden çok şey öğreneceğim. Sizler bana ilham vereceksiniz” dedi. WRO Uluslararası Finali’nin kapanışı da bugün. Finale katılan 562 takımdan, ilk 3’e girenlere madalyaları verilecek.

 Dünya Robot Olimpiyatlarında final heyecanı

Türkiye’den uluslararası finale katılan 8 takımdan Leonart.

DÜNYA ROBOT OLİMPİYATI NEDİR?

Dünya Robot Olimpiyatı, ilkokuldan üniversiteye kadar geniş bir yaş aralığındaki öğrencilerin yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan, eğitici ve düşündürücü robotik turnuvalar ile etkinlikler sunuyor. Asya kıtasında, sadece 12 ülke ile başlayan turnuvalar, günümüzde 90 ülkenin katılımıyla devam ediyor. 8-19 yaş grubundaki çocuklar, her yıl belirlenen temaya göre takımlarıyla birlikte robotik projeler üzerinde çalışıyor. İlk olarak kendi ülkelerinde çalışmalarını sergileyen takımlardan ülke finalistleri, her yıl dünyanın başka bir ülkesinin ev sahipliğinde yapılan uluslararası finale katılıyor. Dünya Robot Olimpiyatı, 2014 yılından beri Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenleniyor.

Haberin Devamı

 Dünya Robot Olimpiyatlarında final heyecanı

Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir ile proje stantlarını gezdi.

YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ EĞİTİM

SANAL ASİSTAN

Bahçeşehir Koleji; etkileşimli ders materyalleri, simülasyonlar, etüt, ödev ve görüntülü video konferans ile desteklenmiş Metodbox platformunu 2017’de kurmuştu. Yapay zekâ yatırımlarını artıran eğitim kurumu, şimdi de ‘Bahçeşehir Koleji Artificial intelligence’ (BKAi) projesine imza attı. BKAi, yapay zekâ desteğiyle, öğrencilere kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimi sunuyor. Sanal eğitim asistanı uygulamasını içeren BKAi; öğrencilerin öğrenmeden, mentorluğa, projeden, uluslararası okullara kabul sürecine neredeyse eğitimle ilgili her ihtiyacını karşılıyor.

Haberin Devamı

22 YIL ÖNCE BİR İLK

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, 27 Kasım’da yapılan BKAi’nin lansmanında yaptığı konuşmada, eğitimde teknolojinin önemine dikkat çekti. 22 yıl önce kendi köyüne kurduğu ve devlete bağışladığı bir okulda ilk kez uzaktan eğitimi uyguladıklarını vurgulayan Enver Yücel, “Dünya, çok hızlı değişiyor. Yapay zekâ ile bu değişim daha hızlı olacak. Sağlık, eğitim ve tarım bu durumdan çok etkilenecek. Yapay zekâ teknolojisine sahip olanlar dünyaya sahip olur” diye konuştu.

‘DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK’

Yapay zekâyla ilgili yakın hedefli planlarının ilk aşamasının BKAi olduğunu söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise “Metodbox platformu içine entegre olmuş BKAi sanal öğrenci asistanımızı oluşturduk. Şu anda dünyada örneği olmayan bir asistan. Eğitimin en önemli dört paydaşından ikisi öğrenci ve öğretmendir. İkinci adımda sanal öğretmen yardımcılarını hazırlıyoruz. İkinci dönemin sonunda bu süreci tamamlamayı planlıyoruz. Sonraki dönemde okul yönetim asistanı ve veli asistanı uygulaması gelecek” dedi.

Haberin Devamı